Magyarország

2013.02.17. 13:15

Illegális határátlépők a szerb-magyar határon

Kecskemét, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - Pakisztáni, afgán, koszovói állampolgárokat, valamint indiai és nepáli kettős állampolgárt is elfogtak a határrendészek a szerb-magyar határon - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

Kecskemét, 2013. február 17., vasárnap (MTI) - Pakisztáni, afgán, koszovói állampolgárokat, valamint indiai és nepáli kettős állampolgárt is elfogtak a határrendészek a szerb-magyar határon - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.Rákosi Mihály közlése szerint a hercegszántói határrendészeti kirendeltség járőre előző nap reggel az 51. számú főúton fogott el három pakisztáni férfit, akik egy szerb állampolgár segítségével lépték át illegálisan a magyar határt. A határsértők mozgását a stabil telepítésű hőkamera észlelte, majd a rendőrök Hercegszántó északi kijáratánál igazoltatták őket, egy szerb férfi személygépkocsijában utaztak. A három pakisztáni állampolgár menekült státusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért őket Békéscsabán, a menekülteket befogadó állomáson helyzeték el.

A szerb állampolgár jogszerűen tartózkodott Magyarország területén, őt embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

A kirendeltség járőre - szintén a stabil telepeítésű hőkamera észlelése alapján - egy másik pakisztáni férfit is igazoltatott, aki illegálisan lépte át a magyar határt. A pakisztáni állampolgár szintén a menekült státusz megadását kérte, ezért őt is Békéscsabára szállították.

A kelebia határrendészeti kirendeltség járőrei szombatra virradó éjszaka és délelőtt két afgán, öt koszovói, illetve indiai-nepáli kettős állampolgárt értek tetten tiltott határátlépésen. A külföldieket az eljárás lefolytatása idejére a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság őrzött szállásán, Kiskunhalason helyezték el.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!