Magyarország

2013.02.16. 16:38

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest, 2013. február 16., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Izlandtól keletre ciklon örvénylik, emiatt arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontálzóna mentén többnyire erősen felhős az ég, és szórványosan esik az eső. Szintén ciklon található a Balkán-félsziget fölött, amely elsősorban ott okoz változékony, gyakran esős időt. Ugyanakkor a Pireneusi-félszigettől az Appennini-félszigeten át egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklon húzódik. Az Északkelet-Európa fölött elhelyezkedő magasnyomás területén sok a felhő, helyenként párás, ködös az idő, néhol havazás is előfordul. A Pireneusi-félsziget fölött általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti részén többnyire +1 és -6, középen -1 és +8 fok között változik. Nyugaton és délen enyhébb az idő, ott a kora délutáni órákra 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő. Szombat estig a Kárpát-medence fölé észak felől továbbra is nedves, kissé hidegebb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területére vasárnap estig

----------------------------------------------------

A középső és keleti tájakon szombaton is, vasárnap is számíthatunk több-kevesebb napsütésre, nyugaton, délnyugaton ugyanakkor erősen felhős marad az ég. Szombaton eleinte még délen előfordulhat helyenként eső, majd számottevő csapadék nem várható: legfeljebb csak szitálás esetleg hószállingózás lehet. Szombaton az északnyugati szél több helyen, vasárnap az északkeleti szél északkeleten megélénkülhet. Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között valószínű, de elsősorban nyugaton a vastagabb hótakaróval borított tájakon néhol lehet -5 foknál is hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 4 és 8 fok között valószínű, de északnyugaton helyenként csak 2, 3 fok várható.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!