Magyarország

2013.02.14. 11:31

Havazás - Újra lezárta a cseh-szlovák határt a Magyarországra tartó kamionok előtt a cseh rendőrség

Prága, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Csütörtökön délelőtt ismét lezárták a Magyarországra tartó kamionok előtt a cseh-szlovák határátkelőt a Brünn-Pozsony autópályán (D2).

Prága, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Csütörtökön délelőtt ismét lezárták a Magyarországra tartó kamionok előtt a cseh-szlovák határátkelőt a Brünn-Pozsony autópályán (D2).A cseh közúti igazgatóság (RSD) közlése szerint az intézkedés visszavonása a magyarországi hóhelyzet alakulásának függvénye.

Az intézkedés a 3,5 tonnánál nehezebb kamionokat érinti. A könnyebb teherkocsik és a személyautók átléphetik a határt. A határátkelő előtt a cseh közszolgálati televízió jelentése szerint már mintegy négy kilométer hosszan vesztegelnek a kamionok.

A cseh hatóságok közölték: az intézkedésre azért volt szükség, mert Magyarországon az intenzív havazás következtében ismét súlyos közlekedési gondok keletkeztek, Szlovákiában pedig már megtelt az autópálya melletti összes parkolóhely.

A héten ez már a harmadik határátlépési stopp a Magyarországra tartó kamionoknak. Először kedden, majd szerda éjjel volt zárva az autópályán a cseh-szlovák határ. Csütörtökön reggel hatkor ugyan újra megnyitották a Magyarországra tartó kamionok előtt az utat, de kilenckor már megint lezárták.

A pozsonyi rádió jelentése szerint a szlovákiai parkolók az érintett útvonalakon mind megteltek, mivel a kamionok Rajkánál nem tudnak belépni Magyarországra.

Csehországban, ahol kedden és szerdán országszerte szintén sok hó hullott, csütörtökön reggel már nyugodt volt a helyzet. Az utak ugyan sok helyen latyakosak, síkosak, csúszósak, de súlyosabb közlekedési problémákról, fennakadásokról egyetlen régióból sem érkezett jelentés.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!