Magyarország

2013.02.25. 17:54

Hagyó-per - Kedden tanúk meghallgatásával folytatódik a tárgyalás

Kecskemét, 2013. február 25., hétfő (MTI) - Kedden tanúk meghallgatásával folytatódik a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettessel és 14 társával szemben 2012. június 13-án megkezdődött büntetőper tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken.

Kecskemét, 2013. február 25., hétfő (MTI) - Kedden tanúk meghallgatásával folytatódik a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettessel és 14 társával szemben 2012. június 13-án megkezdődött büntetőper tárgyalása a Kecskeméti Törvényszéken.

A Központi Nyomozó Főügyészség folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt vádolta meg Hagyó Miklóst és társait.

A vádlottak kihallgatása január 22-én befejeződött. A vádlottak tagadták bűnösségüket, többségük visszavonta a nyomozati szakban tett vallomásait, és a bíróság előtt új verzióval állt elő.

A vádlottak arra hivatkozva változtatták meg vallomásukat, hogy a nyomozati szakban kényszervallatást szenvedtek el.

Homonnai János, a vádat képviselő Központi Nyomozó Ügyészség ügyésze ezt visszautasította. Hangsúlyozta: az eljárás során mindvégig hatékony védelem állt és áll a terheltek rendelkezésére, hiszen országos szinten ismert és elismert ügyvédek védték, védik őket. Homonnai János tudomása szerint nem volt olyan kihallgatás, amelyen védő ne lett volna jelen. Felvetette? ha olyan súlyos törvénysértések történnek, mint amilyeneket a vádlottak állítanak, miért nincs nyoma védői tiltakozásnak?

A vád szerint Hagyó Miklós L. Ottóval, a főpolgármester-helyettesi kabinet kommunikációs tanácsadójával és H. Évával, a BKV Zrt.-hez tartozó DBR Metro sajtóreferensével - saját vagy ismeretségi körük anyagi és gazdasági érdekeinek jogtalan előmozdítása érdekében - 2007 és 2009 között a BKV-vezetőknek olyan utasításokat adott, döntéseiket pedig oly módon befolyásolta, hogy a BKV számára hátrányos döntéseket hozzanak, ilyen szerződéseket kössenek.

A főügyészség szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintnál nagyobb vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

A volt szocialista főpolgármester-helyettest az országgyűlési választások után nem sokkal, 2010. május 17-én helyezték előzetes letartóztatásba, 2011 februárjától júniusáig házi őrizetben volt, azóta pedig szabadlábon védekezhet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!