Magyarország

2013.02.25. 14:24

Folytatódott a debreceni darabolós gyilkosság vádlottjának büntetőpere

Debrecen, 2013. február 25., hétfő (MTI) - A Debreceni Törvényszéken hétfőn folytatódott annak a férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint 2010 januárjában megölt és feldarabolt egy idős asszonyt, majd néhány nap múlva halálra vert egy idős férfit.

Debrecen, 2013. február 25., hétfő (MTI) - A Debreceni Törvényszéken hétfőn folytatódott annak a férfinak a büntetőpere, aki a vád szerint 2010 januárjában megölt és feldarabolt egy idős asszonyt, majd néhány nap múlva halálra vert egy idős férfit.Az akkor 34 éves vádlott korábban rablás miatt kiszabott börtönbüntetése leteltével 2009 októberében albérlőként költözött a debreceni Nyíl utcába.

A vád szerint 2010 januárjában elmaradása volt az albérleti díjjal, ezért a szomszédban lakó 75 éves nőt megölte, kirabolta, majd a holttestet feldarabolta, a testrészeket különböző helyeken, szeméttárolókban helyezte el, így azokat meg sem találták.

Néhány nap múlva érkezett meg a Németországban élő főbérlő, akit vitájuk során halálosan bántalmazott. Őt is kirabolta, majd Oroszlányba ment. A rendőrség ott fogta el, a vádlott beismerte a gyilkosságokat.

Tatár Tímea, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: hétfőn tanúkihallgatással, a rendőrségi szemle jegyzőkönyvének ismertetésével és videofelvételek megtekintésével folytatódott a per.

R. Zsolt Gyula vádlott korábban beismerte a gyilkosságokat, majd visszavonta a vallomását. Állítása szerint a rendőrségi kihallgatáson azzal fenyegették, ha nem ismeri be a bűncselekmény elkövetését, nem tarthatja a kapcsolatot édesanyjával. A hétfőn tanúként beidézett rendőrségi jegyzőkönyvvezető nem emlékezett hasonló fenyegetésre a kihallgatás során.

A bíróság egy banktól számlakivonatokat is bekért, a pénzmozgások azonban nem támasztják alá a vádiratban szereplő tranzakciókat az egyik sértett vonatkozásában - közölte a törvényszék sajtószóvivője. A március 8-ra kitűzött következő tárgyalásra további iratokat is bekérnek, illetve két tanút is kihallgatnak.

Tatár Tímea tájékoztatása szerint akkor a perbeszédekre is sor kerülhet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!