Magyarország

2013.02.05. 16:49

Fidesz: az MSZP-kormányzás a túlköltekezés iskolapéldája

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - A fideszes Puskás Imre szerint az MSZP-kormányzás a túlköltekezés és a megszorítás iskolapéldája.

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - A fideszes Puskás Imre szerint az MSZP-kormányzás a túlköltekezés és a megszorítás iskolapéldája.

A kormánypárti politikus az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a túlköltekező kormányok valóban hitelre szorulnak és megszorításokból próbálják betömni az államkasszában keletkező lyukakat, veszélybe sodorva ezzel mind az ország pénzügyi egyensúlyát, mind a magyar lakosság szociális biztonságát.

Puskás Imre ilyen típusú kormányzás iskolapéldájának nevezte a Gyurcsány-Bajnai-kormányokat, amelyek szerinte az átalakításokhoz gyávák és tehetetlenek voltak, eladósították az országot, adósságokba hajszolták az embereket, a településeket, és egymást érő megszorítások sorával megnyomorították a lakosságot. Szélsőséges és költekező politikájuk miatt Magyarország Európa szégyenpadjára került - fogalmazott.

A kormánypárti képviselő kiemelte: a Fidesz-kormány annyit költ, amennyit az ország erőforrásai lehetővé tesznek. A baloldali kormányzással szemben a megalakulása óta egyensúlyban tartja az államháztartást, hitelek nélkül csökkenti az ország, a lakosság és a települések adósságát, csökkenti a magyar emberek és a vállalkozások terheit, hozzájárul a gyermekneveléshez, emeli a nyugdíjat, a minimálbéreket és a reálbéreket - sorolta.

Megjegyezte: Magyarország letért végre arról a veszélyes pályáról, amelyet a szocialisták túlköltekező és megszorító politikája jelölt ki az ország számára.

Az MSZP szerint ha a kormány a gazdaságpolitikai hibáit súlyosbítva a választások előtt költekezésbe kezd, akkor azok a szerény eredmények is veszélybe kerülnek, amelyeket az a "brutális megszorítások" árán eddig elért.

Burány Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, gazdaságpolitikai fordulatot követelnek az Orbán-kormánytól, és azt, hogy a kabinet az ésszerűséget ne áldozza fel a politikai népszerűség oltárán. Közlése szerint a következő hónapok nagy kérdése az lesz, hogy a kormány megnyeri-e azt a gazdasági harcot, amelyet az államadósság ellen folytat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!