Magyarország

2013.02.08. 17:23

Fidesz: a kormány kiemelt figyelmet fordít a Mal-ügyre

Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A kormány eddig is minden szükséges lépést megtett a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt. (Mal Zrt.) ügyében és a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a cég helyzetére - reagált Ékes József fideszes országgyűlési képviselő arra, hogy a szocialista Gőgös Zoltán pénteken tárcaközi bizottság felállítását követelte az ügyben.

Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A kormány eddig is minden szükséges lépést megtett a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi Zrt. (Mal Zrt.) ügyében és a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a cég helyzetére - reagált Ékes József fideszes országgyűlési képviselő arra, hogy a szocialista Gőgös Zoltán pénteken tárcaközi bizottság felállítását követelte az ügyben.Gőgös Zoltán Ajkán tartott sajtótájékoztatóján azt követelte, hogy két héten belül álljon fel egy tárcaközi bizottság, amelynek feladata, hogy Mal Zrt.-t kisegítse a válságból, valamint megmentse a bányászati szakágazatot és több ezer munkahelyet. Az ellenzéki képviselő kevesellte a kormány eddig tett lépéseit, és úgy vélte, hogy a tavaly kidolgozott reorganizációs terv végrehajtásához újabb állami segítség, hitel szükséges.

Ékes József az MTI kérdésére ugyanakkor azt mondta: a maga részéről nem tartja indokoltnak egy tárcaközi bizottság felállítását, mert a kormány eddig is odafigyelt a Malra, és mindent megtett az üzembiztonság fenntartása érdekében.

A kormány eddig tett lépéseit felsorolva a fideszes képviselő elmondta: a kabinet tavaly szeptemberben stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Malt, decemberben rendezte a Bakonyi Erőmű felé fennálló 1,7 milliárd forintos tartozásállományt, idén pedig igen kemény tárgyalásokat folytatott a bankokkal, a Mallal, az E.ON-nal és a Magyar Villamos Művekkel, aminek eredményeképpen a cég ma is üzemképes.

Ékes József arról is beszámolt, hogy a Fidesz-KDNP eheti gyulai frakcióülésén ő maga hozta fel a Mal Zrt. ügyét és azt, hogy a cégnek a továbbiakban is a kormány figyelmének középpontjában kell maradnia. Mint mondta, ezt a jelenlévő kormánytagok és a miniszterelnök természetesnek tartották, hiszen a munkahelyek védelme a kormány számára kiemelt jelentőségű. A kormánypárti képviselő azt mondta: bízik abban, hogy ha szükséges, akkor a további kormányzati segítség is meglesz.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!