Magyarország

2013.02.14. 11:18

Együttműködés az önkéntes tűzoltók és a biztosítók között

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - A tűzkárok minél hatékonyabb megelőzése, valamint elhárítása érdekében együttműködési megállapodást kötött az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége és a Magyar Biztosítók Szövetsége - közölte az utóbbi szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - A tűzkárok minél hatékonyabb megelőzése, valamint elhárítása érdekében együttműködési megállapodást kötött az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége és a Magyar Biztosítók Szövetsége - közölte az utóbbi szervezet csütörtökön az MTI-vel.A közleményben a napokban kötött megállapodásról azt írták: a tűzvédelem és a tűzoltói beavatkozást igénylő kárelhárítás mielőbbi megkezdése és szakszerű végrehajtása a biztosítótársaságoknak is alapvető érdekük.

Az önkéntes tűzoltóságoknak azért van kiemelt jelentőségük a kárelhárításban, mivel országos lefedettségük, elhelyezkedésük és helyismeretük miatt sokszor jóval korábban a helyszínre tudnak érni, mint a távolabbról kivonuló állami tűzoltók. Emiatt kiemelkedően eredményesek lehetnek, ha megfelelő képzettség, technika és korszerű riasztási rendszer párosul az állami és össztársadalmi akarattal - hangsúlyozták a közleményben.

A két szervezet a megállapodásban vállalta, hogy tagjaik tevékenységének jogi, szabályozási és működési környezetének fejlesztése érdekében együttműködnek, és folyamatosan tájékoztatják egymást az őket érintő kérdésekben - ismertették.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!