Magyarország

2013.02.12. 13:37

Együttműködés a földtudományok területén

Budapest, Debrecen - A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézete és a Magyarhoni Földtani Társulat közös munkájának elősegítésére kötöttek megállapodást 2013. február 12-én az egyetem és a civil szervezet vezetői.

Budapest, Debrecen - A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Földtudományi Intézete és a Magyarhoni Földtani Társulat közös munkájának elősegítésére kötöttek megállapodást 2013. február 12-én az egyetem és a civil szervezet vezetői.A világ összes magyar származású, földtudományban dolgozó elméleti és gyakorlati szakemberét érinti a Debreceni Egyetem és a Magyarhoni Földtani Társulat (MFT) együttműködése, melynek eredményeképpen 2014-ben közösen Debrecenben rendezik meg a HUNGEO 2014 nemzetközi konferenciát – melynek megkezdődtek az előkészületei.

„Az ezeregyszáz tagot számláló, 165 éves civil szervezet elnökeként elsőrendű feladatomnak érzem, hogy elősegítsem a testvér- és rokon szakmák, valamint azok szervezetei közötti hatékony és kollegiális együttműködést. Egyesületünk a Földtudományi Intézetnek speciális témákban előadókat is tud biztosítani” – mondta dr. Baksa Csaba, a MFT elnöke.

„Az egyetem és a civil szféra kapcsolatának elmélyítésén, a közös rendezvények megszervezésén túl korszerű tananyagaink összeállításában is együtt dolgozunk a Magyarhoni Földtani Társulattal, sőt a megállapodás lehetőséget teremt arra, hogy szakembereink együtt végezzék a jövőben az egyetem védett ásvány- és kőzettani gyűjteményének fejlesztését” – tájékoztatott dr. Gaál István rektorhelyettes, a DE Tudományegyetemi Karok elnöke.

Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!