Magyarország

2013.02.22. 13:23

Egészségügyi béremelés: az államtitkárság a szakmával közösen dolgozza ki a feltételeket

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Az egészségügyért felelős államtitkárság a szakmával közösen dolgozza ki az idei béremelési ajánlatot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken újságírókkal Budapesten.

Budapest, 2013. február 22., péntek (MTI) - Az egészségügyért felelős államtitkárság a szakmával közösen dolgozza ki az idei béremelési ajánlatot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára pénteken újságírókkal Budapesten.Szócska Miklós elmondta, az államtitkárságnak konkrét, számszerű ajánlata nincs, a szakmai szervezetekkel közösen fogják kidolgozni azt, hogy milyen ösztönzők jelenjenek meg a rendszerben. Ezek között az államtitkár a képzési keretszámokat, az ösztöndíjat és a finanszírozás emelését említette.

A idei béremelés forrása az alkohol- és a dohánytermékeket terhelő jövedékiadó-emelés lesz - tette hozzá.

A hét elején jelentette be Szócska Miklós, hogy március 7-én kezdődnek az idei bértárgyalások az egészségügyben. Mint mondta, a tárgyalások keretében az államtitkárság "célzottan oda fog figyelni azokra, akik kimaradtak vagy arányaiban nem megfelelően részesültek a tavalyi bérfejlesztésből".

Az Országgyűlés tavaly június 18-án fogadta el azt az egészségügyi törvénycsomagot, amelynek legfőbb elemeként rögzítették az egészségügyi dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremelését. Az egészségügyi béremelés megvalósulását szinte mindenki üdvözölte, de többen nehezményezték, hogy az emelés nem érintett mindenkit.

Szócska Miklós többször is elmondta, hogy a bérrendezés következő lépcsőjében a háziorvosok, a gyermek-háziorvosok, a területi ellátásra kötelezett fogorvosok és védőnők kerülnek sorra. Ennek nyomán tavaly novemberben 14 százalékkal növelték az egészségügyi alapellátás alapfinanszírozását is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!