Magyarország

2013.02.10. 16:32

A szabadkeresztyének vallási szertartásán történt a halálos baleset Nyíregyházán

Nyíregyháza, 2013. február 10., vasárnap (MTI) - A Szabadkeresztyének Egyesületének vallási szertartásán történt halálos baleset vasárnap Nyíregyházán. Áramütéstől egy ember életét vesztette, kettő pedig megsérült - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. február 10., vasárnap (MTI) - A Szabadkeresztyének Egyesületének vallási szertartásán történt halálos baleset vasárnap Nyíregyházán. Áramütéstől egy ember életét vesztette, kettő pedig megsérült - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.Tamásné Berki Bianka elmondta: a vallási szervezet úgynevezett merítkezési ceremóniáján mikrofonnal a kezében állt egy medence vízében a gyülekezet vezetője, amikor halálos áramütés érte, két ember pedig könnyebben megsérült.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és szakértő bevonásával vizsgálja, hogy az előírásoknak megfelelően volt-e a bekötve a mikrofon az árammal működtetett hangtechnikai berendezéshez.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa korábban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a keresztelői szertartáson halálos áramütést szenvedett 38 éves férfit a helyszínre riasztott mentők megpróbálták újraéleszteni, de háromnegyed órás kísérletük nem járt eredménnyel.

Hozzátette, hogy a ceremónián további két embert ért áramütés, őket megfigyelésre kórházba szállították a mentők.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!