Magyarország

2013.01.30. 16:21

Tizenegymilliárdos sürgősségiellátás-fejlesztés a mentőszolgálatnál

Martonvásár, 2013. január 30., szerda (MTI) - Tizenegymilliárd forintos uniós támogatásból 22 új mentőállomást épít, hatvanat felújít és kétszáz korszerű mentőautót szerez be az Országos Mentőszolgálat - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán a Fejér megyei Martonvásáron.

Martonvásár, 2013. január 30., szerda (MTI) - Tizenegymilliárd forintos uniós támogatásból 22 új mentőállomást épít, hatvanat felújít és kétszáz korszerű mentőautót szerez be az Országos Mentőszolgálat - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán a Fejér megyei Martonvásáron.Balog Zoltán szerint a fejlesztés jelentőségét mutatja, hogy 2008. január 1-jétől 2010-ig egyetlen új mentőautó sem futott az országban, és semmilyen fejlesztés nem történt a mentőszolgálatnál.

A mentők senkit nem hagytak cserben, a magyar kormány pedig nem hagyja cserben a mentőszolgálatot - mondta a tárcavezető.

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán 10,94 milliárd forintot fordítanak arra, hogy a sürgősségi ellátáshoz való hozzáférés esélyei javuljanak az országban, és a riasztástól számított 15 percen belül újabb 226 ezer emberhez el tudjanak jutni a mentők.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!