Magyarország

2013.01.29. 08:08

Szociális bérlakás mint megoldás

Hajdú-Bihar - Komplex modellek képesek valódi megoldást adni a lakhatási szegénységre.

Hajdú-Bihar - Komplex modellek képesek valódi megoldást adni a lakhatási szegénységre.Közel 300 ezer háztartás van olyan helyzetben, amelyből csak a szociális bérlakás jelentene kiutat, de ezek száma az igények kevesebb, mint felét tudja kielégíteni, miközben több százezer lakáscélú ingatlant nem használnak az országban – mondta Szekér András, a Habitat for Humanity Magyarország igazgatója kérdésünkre, milyen kísérletek védhetnének meg családokat otthonuk elvesztésétől. A szervezet tanácsadással igyekszik enyhíteni a lakhatási gondokat megyénkben is; lakásokat építettek, önkormányzati ingatlanokat újítottak fel.

- A Habitat és a Városkutatás Kft. kidolgozta a Szociális Lakásügynökségek modellt, amely lehetővé tenné a szociális bérlakások számának bővítését, hatékony kezelésüket. Ilyen komplex programok kidolgozásában, amelyek valódi megoldások e tömegeket érintő problémára, szívesen működünk együtt állami és önkormányzati döntéshozókkal – mondta a szakember.

HBN-BB


Hajdú-Bihar - A Habitat for Humanity álláspontja szerint kérdéses a jelzáloghitelesek külön kezelése.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!