Magyarország

2013.01.15. 13:19

Online filmek gyártását támogatja a médiatanács

Budapest, 2013. január 15., kedd (MTI) - Hét tartalomszolgáltatót támogat összesen 10,5 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte a hatóság szóvivői irodája kedden az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 15., kedd (MTI) - Hét tartalomszolgáltatót támogat összesen 10,5 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte a hatóság szóvivői irodája kedden az MTI-vel.A Neumann János-pályázat keretében támogatásban részesül a Debreceni Mozgóképkultúra Alapítvány a Méltóság mezeje című ismeretterjesztő sorozatára, amely a Magyar Hospice Alapítvány munkáját mutatja be.

A Közgáz Vizuális Brigád a FREE THA JAZZ című filmötletük szerint csaknem félszáz hazai és külföldi előadót kérdez arról, hogy számukra mit jelent a jazz. A FahrtFilm Kft. a támogatásból azokat a vitaesteket dolgozza fel filmes formában, amelyeket a magyar múlttal és napjaink aktuális kérdéseivel összefüggő történelmi, politikai és művészeti témákban rendeztek meg az ELTE-n és a Károli Egyetemen.

A NARA Production Kft. ismeretterjesztő sorozata, a Kortárs képzőművészeti ismeretek azzal a céllal készül, hogy olyan kortárs művészeti körképet fessen, ahol a hazai művészek közérthető módon beszélnek műveikről. A Somogy Design Kft. filmje Somogy megye természeti értékeit mutatja be a Kapos Televízió online oldalán.

A Tapolcai Média Kft. a Tapolcai Média Közalapítvány és a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ Amatőr Színjátszó köre közös összefogással készít tévéjátékot Molnár Ferenc Liliom című darabjából, Cséke Zsolt, geográfus végzettségű dokumentumfilmes pedig a hortobágyi Madárkórház Alapítvány rétisasokért folytatott küzdelméről rendez filmet.

A hatóság 2012 őszén húszmillió forintos kerettel indította el a Magyar Média Mecenatúra program keretében az online filmes tartalmak támogatását. A Neumann János online pályázat a médiatanács első olyan pályázati kiírása, amely magyarországi, lekérhető médiaszolgáltatók számára teszi lehetővé, hogy közszolgálati műsorszámok gyártására pályázzanak - közölte a hatóság.

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!