Magyarország

2013.01.29. 17:07

Nol.hu: Fekete György lemondását kéri az MMA elnöksége

Budapest, 2013. január 29., kedd (MTI) - A nol.hu értesülése szerint Szakonyi Károly író kilépése után úgy döntött a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöksége, hogy lemondatja a nyilatkozataival nagy vihart kavart, a testület presztízsét erősen veszélyeztető Fekete György elnököt.

Budapest, 2013. január 29., kedd (MTI) - A nol.hu értesülése szerint Szakonyi Károly író kilépése után úgy döntött a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöksége, hogy lemondatja a nyilatkozataival nagy vihart kavart, a testület presztízsét erősen veszélyeztető Fekete György elnököt.Az információt az elnökség egyik - neve elhallgatását kérő - tagja megerősítette a lapnak.

Az elnökség tagjai - Ács Margit, Dévényi Sándor, Jankovics Marcell, Sára Sándor, valamint Csályi Attila és Zelnik József alelnökök - a kedd délutáni, soron következő, tehát nem rendkívüli elnökségi ülésen várják Fekete Györgytől a választ.

Ha az elnök nem mond le, akkor kénytelenek lesznek közgyűlést összehívni, amelyen a tagok meneszthetik az elnököt - írja a Népszabadság online.

Az MTI az elnökség több tagját is megkereste, de egyikük sem akart az ülés előtt nyilatkozni. Arról sem közöltek információt, hogy milyen témák szerepelnek a napirenden, az ülés utánra ígértek tájékoztatást.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!