Magyarország

2013.01.19. 12:17

Médiatanács: minden, a Klubrádiót érintő lépés összhangban van a jogállami normákkal

Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) - A médiatanács minden Klubrádiót érintő lépése összhangban volt, van és lesz a jogállami normákkal; a vitatott kérdések kivétel nélkül bírósági szakaszban vannak - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 19., szombat (MTI) - A médiatanács minden Klubrádiót érintő lépése összhangban volt, van és lesz a jogállami normákkal; a vitatott kérdések kivétel nélkül bírósági szakaszban vannak - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának szóvivői irodája tényként rögzítette, hogy a Klubrádió annak ellenére is folyamatosan szól, hogy tulajdonosának véleménye szerint folyamatosan el akarják hallgattatni.

A közlés szerint a Médiatanács jelentős mértékben, sokmillió forinttal csökkentette a Klubrádió vidéki frekvenciahasználati díjait, a rádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa pedig ezt a kedvezményes díjat sem fizeti meg.

A médiatanács - mint minden más esetben - így a Klubrádió esetében is a vitás ügyek olyan megoldásában érdekelt, ami garantálja a rádiós piac etikus, mindenkire nézve egyforma szabályok szerinti működésének biztonságát. "Bár egyes vélemények ismeretében úgy fest, mintha ebben nem feltétlenül kívánna mindenki partner lenni" - fűzték hozzá.

Kifejtették, hogy szemben a korábbi súlyos demokratikus deficitet jelentő joggyakorlattal az új médiatörvénynek köszönhetően minden érintett, így a Klubrádió is jogorvoslati eljárásokat kezdeményezhet a médiatanács döntéseivel szemben.

Hozzátették, hogy a bonyolult jogi hátterű ügyek megoldásának legbiztosabb és legrövidebb útját az eljárások jóhiszeműségének megkérdőjelezése helyett a tények, egymás jogállami lépéseinek tiszteletben tartása és a józan ész szavának követése jelenti.

"Biztosak vagyunk abban, hogy ezt és csakis ezt az utat követve kivétel nélkül minden vitás ügy jogállami megoldása megtalálható" - olvasható a közleményben.

A Klubrádió és hálózatos partnerei szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa lassan egy éve nem tesz eleget a jogerős ítéletekben rögzített kötelezettségeinek, ezzel pedig sokmillió forintos kárt okoz a rádióknak. Hétfői közlésük szerint nem a rádiók tartoznak a médiatanácsnak, hanem épp fordítva.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!