Magyarország

2013.01.19. 12:11

Havazás - Hatra nőtt az elzárt települések száma Veszprém megyében

Veszprém, 2013. január 19., szombat (MTI) - Hatra nőtt az elzárt települések száma szombat reggelre Veszprém megyében, a pápai körgyűrűnél elrendelt kamionforgalom-korlátozást viszont feloldották - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Veszprém, 2013. január 19., szombat (MTI) - Hatra nőtt az elzárt települések száma szombat reggelre Veszprém megyében, a pápai körgyűrűnél elrendelt kamionforgalom-korlátozást viszont feloldották - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.Zsigray Dániel elmondta: Balatonhenye, Mindszentkálla, Monoszló, Szentbékkálla mellett szombat reggelre megközelíthetetlenné vált Kékkút és Köveskál is; a településeknek ellátási problémájuk nincs.

Tájékoztatása szerint a pápai körgyűrűnél a Celldömölk irányában elrendelt kamionforgalom-korlátozást feloldották, megnyitották a 71-es főutat Örvényesnél, de továbbra sem lehet használni a 710-es, az M7-es autópályára vezető balatoni elkerülő utat. Le van zárva hófúvás miatt a Zánka és Gyulakeszi, a Badacsonytomaj és Badacsonytördemic, a Kemeneshőgyész és a megyehatár, a Kemenesszentpéter és a megyehatár, valamint a Malomsok és a megyehatár közötti út, továbbá a Káptalantóti és Nemesgulács közötti bekötőút - tette hozzá.

A Veszprém megyei tűzoltók péntek éjjel hét esetben vonultak ki elakadt járművek, közöttük egy busz segítségére - összegezte Zsigray Dániel.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton kora reggel még arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hó miatt 29 település megközelíthetetlen, ezek közül Veszprém megyében négy község: Balatonhenye, Mindszentkálla, Monoszló és Szentbékkálla.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!