Magyarország

2013.01.09. 07:41

Életfogytiglanra ítélték az öcsödi "darabolós" gyilkosság elsőrendű vádlottját

Szolnok, 2013. január 8., kedd (MTI) - Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Szolnoki Törvényszék kedden azt a középkorú férfit, aki 2010-ben Öcsödön akkor 17 éves társával együtt részben előre kitervelten, részben aljas indokból meggyilkolt két, védekezésre képtelen embert.

Szolnok, 2013. január 8., kedd (MTI) - Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Szolnoki Törvényszék kedden azt a középkorú férfit, aki 2010-ben Öcsödön akkor 17 éves társával együtt részben előre kitervelten, részben aljas indokból meggyilkolt két, védekezésre képtelen embert.Az öcsödi "darabolós" gyilkosság néven ismertté vált ügy elkövetéskor fiatalkorú másodrendű vádlottja 20 év börtönt kapott.

A Szolnoki Törvényszék Jenővári Éva vezette tanácsa az ügyész indítványának helyt adva a 2012. szeptember 18-án kezdődött tárgyalás egészét zárt formában folytatta le a bűncselekmények szexuális részletei, a kiskorú sértettek és a fiatalkorú vádlott érdekei miatt.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2007-2008 körül ismerte meg másodrendű vádlottat, a fiú szülői engedéllyel hozzáköltözött, és homoszexuális viszonyt létesítettek. A 2010. május 8-án történt első bűncselekmény sértettje egy a másodrendű vádlott rokonságához tartozó férfi volt. Meggyilkolását azért határoztak el, mert többször bántalmazta az elsőrendű vádlottat. A sértettről a vádlottak tudták, hogy nagyon édesen szereti a kávét, ezért amikor meghívták magukhoz és megkínálták vele, a cukorhoz két levél nyugtató hatású gyógyszert kevertek. A vendéggel később pálinkát is itattak, majd miután elalélt, egy műanyag zacskót húztak fejére, és megfojtották. A testet a házban lévő nagyméretű kemencébe tették, és másnap elégették. Az emberi maradványokat egy zsákban kivitték a Köröshöz, és a folyóba dobták.

A második áldozat, egy kiskorú fiú 2010. október 25-én a másodrendű vádlott meghívására ment el az öcsödi házba. Ott erőszakkal lekötözték, és az elsőrendű vádlott többször fajtalankodott vele. Napokig éheztették, majd az elsőrendű vádlott "sinkeljük el!" felszólítására vele is végeztek, nehogy kitudódjon valami. A fogva tartástól legyengült sértettet az elsőrendű vádlott, halálos sérülést okozva, mellbe szúrta, majd a holttestet szintén elégették. Az orvos szakértői vélemény szerint az áldozatot feldarabolták, és úgy helyezték a kemencébe. A megmaradt emberi csontokat a Körösbe dobták, illetve a ház kertjében ásták el.

A gyilkosságok egy 2010. december 4-én a házba csalt kiskorú öcsödi lány révén derültek ki. Őt a másodrendű vádlott lekötözte, többször megerőszakolta, míg az elsőrendű vádlott fajtalankodott vele. A lánynak fogva tartása alatt egyszer a másodrendű vádlott beszélt a második gyilkosságról, és az interneten megmutatta az áldozat fotóját is, akit akkor még eltűnés miatt köröztek. A lánynak december 7-én sikerült elrágnia a kezére kötözött zsinórt, kiszabadította magát, és kimenekült az épületből. Az utcán segítséget kért, majd a rendőrségen beszámolt a vele történtekről.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!