Magyarország

2013.01.18. 17:16

Bevetésre készek a jégtörő hajók

Budapest, 2013. január 18., péntek (MTI) - A várható lehűlés miatt soron kívül ellenőrizték a jégtörő hajók állapotát, hogy azok szükség esetén azonnal bevethetőek legyenek - közölte az Országos Vízügyi Szolgálat pénteken az MTI-vel. A Dunán hét, a Tiszán tizenkét jégtörő hajó áll bevetésre készen.

Budapest, 2013. január 18., péntek (MTI) - A várható lehűlés miatt soron kívül ellenőrizték a jégtörő hajók állapotát, hogy azok szükség esetén azonnal bevethetőek legyenek - közölte az Országos Vízügyi Szolgálat pénteken az MTI-vel. A Dunán hét, a Tiszán tizenkét jégtörő hajó áll bevetésre készen.A tájékoztatás szerint a Tiszán a kismértékű jégzajlásokat leszámítva részleges vagy teljes álló jég a jellemző, amely a következő időszakban a hideg időjárás hatására vastagodni fog. A Duna magyarországi szakasza egyelőre jégmentes, és a napokban nem valószínű komolyabb jegesedés.

A vízügyi szolgálat azt írta: mindkét folyón elsőfokú jégvédekezési készültség van érvényben. Ez elsősorban fokozott figyelőszolgálatot jelent, hogy a jégtörő hajók szükség esetén időben elindulhassanak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!