Magyarország

2013.01.20. 11:25

Az idén is folytatódnak az Agrya vidéket népszerűsítő programjai

Budapest, 2013. január 20., vasárnap (MTI) - Az idén is folytatódnak, várhatóan februártól a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) vidéki életmódot népszerűsítő projektjei: a Vesd bele magad és a Vidék Kaland elnevezésű program.

Budapest, 2013. január 20., vasárnap (MTI) - Az idén is folytatódnak, várhatóan februártól a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) vidéki életmódot népszerűsítő projektjei: a Vesd bele magad és a Vidék Kaland elnevezésű program.A Vesd bele magad programot az Agrya a múlt évben már második alkalommal hirdette meg, az akcióhoz több mint 21 ezer alsó tagozatos kisdiák csatlakozott. A program keretében 339 iskola diákjai jutottak vetőmagcsomaghoz, ismerkedhettek meg a földműveléssel, a növények gondozásával, a kertészkedéssel, a vegyszermentes gazdálkodás alapjaival. A program a természet, a biológia és a környezetismeret tantárgyak gyakorlati oktatásához is hozzájárul.

A Vidék Kaland program keretében a 35 év alatti városi fiatalok kapcsolódhatnak be egy-egy fiatal gazda által vezetett gazdaság munkájába. E program megnyerte az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatósága (DG AGRI) azon versenyét, amelyet a közös agrárpolitika (KAP) fennállásának fél évszázados évfordulójára a KAP-hoz kapcsolódó uniós társfinanszírozású kommunikációs programoknak hirdettek meg.

A Vidék Kaland program - a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásának köszönhetően - 2013-tól már nemcsak Magyarországon, de Szlovákiában és Romániában is segíti a helyi városi fiatalokat az agráriummal való ismerkedésben.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!