Magyarország

2013.01.15. 18:15

A közösség elleni izgatás jogi vonatkozásairól egyeztetett Répássy Róbert az EMIH-hel

Budapest, 2013. január 15., kedd (MTI) - A közösség elleni izgatás bűncselekménnyel kapcsolatos jogalkalmazási kérdésekről egyeztetett kedden Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijával és munkatársaival, valamint a Tett és Védelem Alapítvány képviselőivel - közölte az Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-vel.

Budapest, 2013. január 15., kedd (MTI) - A közösség elleni izgatás bűncselekménnyel kapcsolatos jogalkalmazási kérdésekről egyeztetett kedden Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijával és munkatársaival, valamint a Tett és Védelem Alapítvány képviselőivel - közölte az Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az MTI-vel.Répássy Róbert tájékoztatta az egyházi vezetőt az új büntető törvénykönyv július 1-jén hatályba lépő rendelkezéseiről, a közösség elleni uszítás és a közösség tagja elleni erőszak bűncselekmények minősítésének változásairól. Szó esett az új polgári törvénykönyv tervezetéhez tavaly december 17-én elfogadott módosító javaslatról, a közösséget érintő személyiségi jogi sérelem miatti igény érvényesíthetőségéről is - olvasható a közleményben.

Hozzátették, az államtitkár kötelezettséget vállalt arra, hogy a minisztérium szakértői megvizsgálják a közösség méltóságának védelmével összefüggő alkotmányjogi, polgári jogi és büntetőjogi kérdéseket, és szükség esetén javaslatot tesznek jogalkotás kezdeményezésére.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!