Magyarország

2012.12.15. 16:28

Mesterházy folyamatos kampányra számít 2013-ban

Budapest, 2012. december 15., szombat (MTI) - Az MSZP elnöke arra számít, hogy 2013-ban szinte folyamatos lesz a kampány, az előzetes regisztrációra pedig a választások első fordulójaként tekint. Mesterházy Attila újságírói kérdésre megerősítette, hogy Ron Werber tanácsadóként segíti a szocialistákat.

Budapest, 2012. december 15., szombat (MTI) - Az MSZP elnöke arra számít, hogy 2013-ban szinte folyamatos lesz a kampány, az előzetes regisztrációra pedig a választások első fordulójaként tekint. Mesterházy Attila újságírói kérdésre megerősítette, hogy Ron Werber tanácsadóként segíti a szocialistákat.

A pártelnök az MSZP választmányi ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: az izraeli szakember, aki a 2002-es kampánytól fogva több évig dolgozott a szocialistáknak, jártas a mozgósítási kampányokban, jól tudja motiválni az aktivistákat, az MSZP pedig - korlátozottabb anyagi lehetőségei és médiamegjelenése miatt - éppen arra számít, hogy "lábbal kell megvernie a Fideszt".

A szocialisták választása azért is esett Ron Werberre, mert vannak magyarországi, MSZP-s tapasztalatai, és a térség több más országában is dolgozott már - tette hozzá.

Ron Werber a választmányi ülésen arról számolt be, hogy az elmúlt három-négy hétben szerzett benyomásai szerint az MSZP tízszer felkészültebb a választásokra, mint 2001-es Magyarországra érkezésekor volt. "Úgy fogalmazott, hogy ha a fele igaz annak, amit mondunk, akkor meg fogjuk nyerni a választásokat, méghozzá simán" - közölte Mesterházy Attila.

Az MTI kérdésére a pártelnök arról is beszélt, hogy január végén az Egyesült Államokba utazik, és tárgyal több olyan tanácsadóval, aki Barack Obama elnöki kampányában dolgozott. Az MSZP a közösségi médiában, az adatbázis-építésben és a választók mozgósításában jártas segítőket szeretne megnyerni egy-egy projekthez.

Mesterházy Attila az MSZP arculatváltásáról szólva elmondta: ezzel véget ér a szocialista párt két éve kezdődött megújulása, amelynek során előbb az alapszabályt és a pártszervezetet újították meg, majd döntően a fiatalabb generáció tagjaiból álló új vezetőséget választottak, és elvégezték a pártprogram megújítását is.

Hozzátette: az új, most bemutatott arculat jelenik majd meg a szocialisták kampányaiban. A pártelnök arra számít, hogy így az eddiginél gyorsabb, egyszerűbb, olcsóbb és a központból jobban koordinálható, irányítható lesz a korteskedés.

Kérdésre válaszolva Mesterházy Attila a közmédiában folyó elbocsátásokról is szólt. Azt mondta: elfogadhatatlan, hogy olyan munkatársakat küldenek el, akik "akartak némi szakmaiságot vinni a munkájukba, és nem csak a központi kommunikációs igényeket kielégíteni". Úgy fogalmazott: "Arra számítunk, hogy a közszolgálati média, ahogy haladunk előre a kampányban (...), megint el fog dőlni jobbra, ahogyan az történt 2002-ben is."

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!