Magyarország

2012.12.09. 17:28

Jobbik: vonja vissza a kormány az állami tulajdonok kiárusítására irányuló tervét

Budapest, 2012. december 9., vasárnap (MTI) - A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy kezdje meg az állami tulajdon teljes körű leltárfelvételét, hozza ezt nyilvánosságra, és vonja vissza az állami tulajdonok kiárusítására irányuló tervét.

Budapest, 2012. december 9., vasárnap (MTI) - A Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy kezdje meg az állami tulajdon teljes körű leltárfelvételét, hozza ezt nyilvánosságra, és vonja vissza az állami tulajdonok kiárusítására irányuló tervét.Baráth Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnap az MTI-nek küldött közleményében emlékeztetett, korábban aggodalmukat adtak hangot amiatt, hogy nincs garancia az önkormányzatoktól átvett szociális és gyermekvédelmi célú ingatlanok elidegenítésének tilalmára.

Emlékeztet: a kormány válasza erre az volt, hogy "az elidegenítésre a garancia éppen maga a törvényjavaslat, hiszen tartalmazza az elidegenítési garanciákat".

Baráth Zsolt ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvény kihirdetése előtt egy nappal a központi költségvetéshez benyújtott 100 oldalas zárószavazás előtti módosításában a szociális és gyermekvédelmi feladatellátásra szükségtelenné vált ingatlanok értékesítését lehetővé teszik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!