Magyarország

2012.11.28. 18:37

Rendőröket mentettek fel a kényszervallatás vádja alól Egerben

Eger, 2012. november 28., szerda (MTI) - Az Egri Törvényszék felmentett a kényszervallatás vádja alól öt rendőrt szerdán Egerben.

Eger, 2012. november 28., szerda (MTI) - Az Egri Törvényszék felmentett a kényszervallatás vádja alól öt rendőrt szerdán Egerben.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis a pótmagánvádló nem jelent meg a tárgyaláson, ezért neki nyolc nap áll rendelkezésre a fellebbezéshez.

A szeptemberi nyitó tárgyaláson felolvasott vád szerint a gyögyöspatai férfit 2010. augusztus 12-én nem sokkal hajnali 2 óra előtt állították elő a gyöngyösi rendőrkapitányságra, miután a gyanú szerint egy társával Gyöngyöspatán feltört egy melléképületet, ahonnan tartós élelmiszert, italt és használati tárgyakat tulajdonított el. Azt állította, hogy ezután a kapitányság különböző helyiségeiben pofozták, rugdosták, fejét törülközővel, a csupasz talpát linóleumdarabbal ütötték, hogy ismerje el különböző bűncselekmények elkövetését. A vallatás során folyamatos megjegyzéseket tettek cigány származására. Végül előállítása után mintegy 12 órával engedték ki a kapitányságról a sértettet, aki a gyöngyösi kórházban látleletet készíttetett sérüléseiről. Eszerint az arcán és a testén valószínűleg ütésektől, rúgásoktól származó horzsolások, zúzódások lelhetők fel, amelyek a megelőző 24-48 órában keletkeztek - ismertette a pótmagánvádló jogi képviselője.

Valamennyi vádlott mindvégig tagadta az ellenük felhozott vádakat.

Az elsőrendű vádlott rendőrzászlós azt vallotta a bíróság előtt, hogy sem ő, sem az ő jelenlétében a társai nem bántalmazták a magánvádlóként keresetet benyújtó férfit. Elmondta, hogy teljes mértékben tisztában volt a férfi által elkövetett, illetve elkövetni tervezett bűncselekményekkel, ezért nem állt érdekében, hogy "több balhé beismerésére kényszerítse". A kihallgatás mindössze fél-egy órán keresztül tartott, hiszen egyértelmű volt, hogy a fiatalember mit követett el - vallotta az elsőrendű vádlott.

Eredetileg hat rendőr és két, a gyöngyösi rendőrkapitányságon dolgozó két biztonsági őr ellen indult eljárás, de a biztonsági örökkel, illetve egy rendőrrel szemben időközben ejtették a vádakat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!