Magyarország

2012.11.29. 08:25

OGY - Napirenden a közműszolgáltatások és az MMA-törvény

Budapest, 2012. november 29., csütörtök (MTI) - "A fogyasztó mindenek előtt - a közműszolgáltatások helyzete" címmel tart ma politikai vitát az Országgyűlés.

Budapest, 2012. november 29., csütörtök (MTI) - "A fogyasztó mindenek előtt - a közműszolgáltatások helyzete" címmel tart ma politikai vitát az Országgyűlés.A Ház reggel 9 órától a fideszes Zsigó Róbert kezdeményezésére tárgyalhat a közműszolgáltatásról, majd arról a kormányzati javaslatról nyílik vita, amely az agrárium adminisztratív terheit igyekszik csökkenteni. Az ülés napirendjén szerepel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kultúrstratégiai szerepének megerősítése érdekében szükséges törvénymódosításokról, valamint egyéb kulturális tárgyú törvények módosításáról szóló javaslat is.

Tárgyalhatnak továbbá a szak- és felnőttképzési törvények - az iskolák államosításával is összefüggésben álló - módosításairól, valamint arról az előterjesztésről, amely a 2014-es önkormányzati választásokig lehetővé tenné, hogy a tavasszal parlamenti mandátumot szerző polgármesterek az őszi helyhatósági voksolásig tisztségükben maradjanak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!