Magyarország

2012.11.20. 08:58

MTVA: semmiféle fizikai erőszak nem történt a hétfő esti területrendezés során

Budapest, 2012. november 19., hétfő (MTI) - A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) határozottan visszautasította azt az állítást, hogy biztonsági szolgálatának munkatársai a kültéri kiállítást előkészítendő területrendezés során fizikai erőszakot alkalmaztak volna a demonstrálókkal szemben.

Budapest, 2012. november 19., hétfő (MTI) - A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) határozottan visszautasította azt az állítást, hogy biztonsági szolgálatának munkatársai a kültéri kiállítást előkészítendő területrendezés során fizikai erőszakot alkalmaztak volna a demonstrálókkal szemben.Az MTVA Sajtóirodája az MTI-t arról tájékoztatta, hogy két demonstráló volt a területen, akik önként hagyták el a helyszínt. Később pedig az egyiküket vissza is engedték a demonstrációs területre. Semmiféle fizikai erőszak nem történt - tudatta az MTVA sajtóirodája.

Az MTVA hétfőn közleményben számolt be arról, hogy Böjte Csaba ferences szerzetes 20 éves munkássága előtt tisztelgő kültéri fotókiállítás nyílik a Kunigunda útján, az MTVA budapesti székháza előtt. Az MTVA közterület-használati engedély birtokában a kiállítást azon az utcaszakaszon nyitotta meg, ahol korábban a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezete (TFSZ) tüntetői állítottak sátrakat.

Mint írták, az MTVA úgy véli, hogy a választott - szándékaik szerint békés megoldással - a demonstrálók és a kiállítási terület egyértelműen elhatárolódik majd egymástól. Így "jóval esztétikusabb látvány fogadja a dolgozókat és a látogatókat, mint a jelenleg ott látható néhány szedett-vedett sátor" - fogalmaztak.

A III. kerületi önkormányzathoz október 31-én adták be a közterület-használati engedély iránti kérelmet. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata november 12-én jogerőre emelkedett határozatában összesen 900 négyzetméteres területre adott területhasználati engedélyt az MTVA-nak - hívták fel a figyelmet.

Nagy Navarro Balázs, a TFSZ alelnöke az MTI-nek azt mondta: rendőrséghez fordultak, mert állításuk szerint a békés demonstrálók ellen több tucat biztonsági erőszakosan lépett fel.

Az MTVA Kunigunda útján található gyártóbázisa előtt tavaly év végén kezdtek tüntetni a TFSZ demonstrálói, köztük a szakszervezet alelnöke, Nagy Navarro Balázs. Az MTVA idén november 2-án közölte, hogy a gyártóbázis elé egy, a budai hegyek vonulatát mintázó műalkotás kerül, az építéshez szükséges engedélyek már megvannak, így a munkálatokat elkezdték. Mint kiemelték az MTVA "tiszteletben tartja a magukat tüntetőknek nevezők álláspontját és véleményét, de biztosítani kívánja mind dolgozói, mind vendégei számára ingatlanjai akadálymentes megközelítését".

A demonstrálók akkor tiltakoztak sátraik szerintük jogtalan arrébb vitele és az ellen, hogy kordont építettek eddigi gyülekezési helyükre. Az MTVA viszont hangsúlyozta: a törvények betartásával, jogszerűen jártak el.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!