Magyarország

2012.11.27. 09:53

Hamis iratokkal próbálták Ausztriába csempészni egy koszovói férfit

Győr, 2012. november 27., kedd (MTI) – Két szerb embercsempészt és egy koszovói illegális migránst fogtak el Hegyeshalomnál a rendőrök, utóbbi férfi ellen azért is eljárás indult, mert hamis iratokkal próbálta igazolni magát.

Győr, 2012. november 27., kedd (MTI) – Két szerb embercsempészt és egy koszovói illegális migránst fogtak el Hegyeshalomnál a rendőrök, utóbbi férfi ellen azért is eljárás indult, mert hamis iratokkal próbálta igazolni magát.Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedd reggel az MTI-vel azt közölte, hogy osztrák-magyar közös ellenőrzés során az M1-es autópálya hegyeshalmi átkelőjénél állították meg a szerb autót. A sofőr és egyik utasa szerb iratokkal igazolta magát. A hátsó ülésen utazó 32 éves férfi svájci tartózkodási engedélyt és jogosítványt mutatott fel, de az ellenőrzés során kiderült, hogy ezek az iratok hamisak, és a német hatóságok korábban kitiltották őt a schengeni övezetből.

A koszovói férfi ellen közokirat-hamisítás, az őt szállító két szerb állampolgár ellen pedig embercsempészés miatt indult eljárás.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!