Magyarország

2012.10.24. 13:43

Október 23. - OGY - Lukács Tamás: a gyűlöletkeltés a szavazatszerzés érdekében sem megengedett

Budapest, 2012. október 24., szerda (MTI) - Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke szerint a gyűlöletkeltés a szavazatszerzés érdekében sem megengedett; mások emberi méltóságát, vallási meggyőződését, mindenkinek tiszteletben kell tartani.

Budapest, 2012. október 24., szerda (MTI) - Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának elnöke szerint a gyűlöletkeltés a szavazatszerzés érdekében sem megengedett; mások emberi méltóságát, vallási meggyőződését, mindenkinek tiszteletben kell tartani.

Lukács Tamás az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: jobb, ha ezt - akiket illet - időben megtanulják és nem a történelem tanítja meg őket.

Mint írta, nem tartja jónak és lehetségesnek, hogy vitatkozzon Vona Gábor frakcióvezető október 23-ai kijelentéseivel, hiszen véleményét - bizonyos határok között - tiszteletben tartja. "A butasághoz szavazatszerzés érdekében mindenkinek joga van" - fogalmazott, hozzátéve: minden hónapban el lehet mondani, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, de furcsa lenne nemzeti és sorstársainkat, a határon kívüli magyarokat otthagyni.

A cserbenhagyás és a felelősség hiánya nem mentesít a következményektől bármely nemzedékhez tartozunk - állapította meg a kereszténydemokrata politikus.

Lukács Tamás kitért arra is, hogy amint azt az Alkotmánybíróság korábban rögzítette: "a gyűlöletkeltés, visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával" Ezért az emberi méltóságot, Izrael államot, vagy a II. János Pál pápa által "idősebb testvéreinknek" nevezetteket ért támadások nemcsak nem megengedhetőek, de minden ember el is ítéli az ilyen kijelentéseket - szögezte le.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke pártja október 23-ai nagygyűlésén meghirdette a "független Magyarország" programját. A 16 pontos programban szerepel a magyar föld alkotmányos védelme, az egykulcsos adórendszer megszüntetése, a csendőrség felállítása és a halálbüntetés visszaállítása, Magyarország kilépése az Európai Unióból, a privatizáció visszamenőleges felülvizsgálata és a jogtalanul szerzett magánvagyonok elkobzása, "a felső tízezer, a politikai szereplők és a cigányság vezetőinek" vagyonosodási vizsgálata és a nem igazolható módon szerzett vagyonok utólagos megadóztatása, valamint "a magyar föld védelmében a Magyarország és Izrael közötti társulási szerződés felmondása".

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!