Magyarország

2012.09.26. 14:17

Tanúk és sértettek jelentkezését várja a rendőrség a Hajógyári-szigeten történt halálesetekkel kapcsolatban

Budapest, 2012. szeptember 26., szerda (MTI) - Elképzelhetőnek tartja rendőrség, hogy valóban voltak olyan emberek, akiket bántalmaztak, esetleg a Dunába is dobhattak a Hajógyári-szigeti szórakozóhelyek biztonsági őrei, ezért sértettek és tanúk jelentkezését várják.

Budapest, 2012. szeptember 26., szerda (MTI) - Elképzelhetőnek tartja rendőrség, hogy valóban voltak olyan emberek, akiket bántalmaztak, esetleg a Dunába is dobhattak a Hajógyári-szigeti szórakozóhelyek biztonsági őrei, ezért sértettek és tanúk jelentkezését várják.

A Népszabadság szerdai számában azt írta: az elmúlt években a Hajógyári-szigeten történt rejtélyes eltűnések ügyében eljáró nyomozócsoport szerint jóval több ittas, vagy renitensnek tartott fiatalt vetettek a Dunába a szórakozóhelyek biztonsági emberei, mint ahányról eddig tudni vélték. A lap szerint a fiatalokat vízbe hajításuk előtt bántalmazták, leszedték a nadrágjukat, ám legtöbbjük nem volt annyira ittas és/vagy nem kapott akkora verést, hogy ne tudott volna kimenekülni a folyóból.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a napilap írására reagálva az MTI-nek azt mondta: elképzelhető, hogy vannak olyan emberek, akiket valóban bántalmazhattak, esetleg a folyóba is dobhatták, de eddig sem tanúként, sem sértettként nem jelentkeztek a rendőrségen.

A dandártábornok hangsúlyozta: azért tartja a rendőrség rendkívül fontosnak az ilyen tanúk vagy sértettek jelentkezését, mert vallomásukkal, információjukkal segíthetnék a Hajógyári-szigeten történt halálesetekkel kapcsolatos nyomozást.

Garamvölgyi László azt mondta: a rendőrség indokolt esetben a tanúk, vagy a sértettek zárt adatkezelését, esetleg személyi védelmét is biztosítja, különösen fontos esetben pedig akár a tanúvédelmi programba is bekerülhetnek.

Az ORFK szóvivője emlékeztetett: külön nyomozócsoport vizsgálja a Hajógyári-szigeten és környékén történt három halálesetet és egy eltűnési ügyet; két esetben emberölés miatt folytatnak eljárást, és két gyanúsított van előzetes letartóztatásban.

A dandártábornok ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2006 februárjában a Hajógyári-szigetről nyomtalanul eltűnt Strehó Gergelyt továbbra is eltűntként kezelik, körözése érvényben van, de eltűnésének ügyében is megindult az emberölés gyanúja miatti eljárás. A hat évvel ezelőtti üggyel kapcsolatban is várják a tanúk jelentkezését.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!