Magyarország

2012.07.01. 15:36

Helikopterekkel erősítették meg a rendőrség balatoni szolgálatát az idegenforgalmi főszezon alatt

Balaton - Megkezdődött az idegenforgalmi főszezon a Balatonnál. A tó körzetébe pihenni, kikapcsolódni érkező hazai és külföldi turisták biztonságára, nyugalmára, megerősített rendőri szolgálatok ügyelnek.

Balaton - Megkezdődött az idegenforgalmi főszezon a Balatonnál. A tó körzetébe pihenni, kikapcsolódni érkező hazai és külföldi turisták biztonságára, nyugalmára, megerősített rendőri szolgálatok ügyelnek.Július 1-től a Kiliti Repülőtérre települt az Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Légirendészeti Parancsnokságának, két MD-500-as típusú helikoptere és személyzete, hogy a magasból segítse a földi és vízirendőrök munkáját. Az éjjellátóval, hőkamerával és GPS műholdas navigációval is felszerelt forgószárnyas, az eltűnt személyek, gépjárművek felkutatásában, a forgalom ellenőrzésében nyújthat segítséget, de adott esetben az emberi életek mentésénél is.

A Balaton körzetében és a tó felett gyakorta járőröző helikopterek az itt nyaralók biztonságára ügyelnek majd, éjjel és nappal.

- H. Szabó Sándor, ORFK -


Zánka, 2012. július 1., vasárnap (MTI) - Megtalálták annak a 47 éves dunaszentgyörgyi férfinak a holttestét, aki vízibicikliről ugrott a Balatonba vasárnap - tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Zánka, 2012. július 1., vasárnap (MTI) - Egy 50 év körüli férfit keresnek a Balatonban a vízirendőrök és a vízimentők Siófok-Szabadiban, a férfi vasárnap két gyermekével indult vízibiciklizni, majd a két és fél méteres vízbe ugrott és elmerült - tájékoztatták a vízimentők és a rendőrség az MTI-t.

Kaposvár, 2012. július 1., vasárnap (MTI) - Négy kórházba, Székesfehérvárra, Kaposvárra, Siófokra és Veszprémbe szállították az M7-es autópályán vasárnap hajnalban történt baleset tíz sérültjét - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Karsay Kornél vasárnap az MTI-vel.

Zánka, 2012. július 1., vasárnap (MTI) - Másfél órás keresés után megtalálták a Balatonban a Révfülöpnél eltűnt fiatal holttestét, a korábbi híradással szemben nem egy lány, hanem egy fiú vesztette életét - tájékoztatta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője az MTI-t vasárnap.

Zánka, 2012. július 1., vasárnap (MTI) - Tizenéves lányt láttak elmerülni a Balatonban Révfülöpön vasárnap reggel, nagy erőkkel keresik, a helyszínre érkezett a légimentők mentőhelikoptere is - tájékoztatta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője az MTI-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!