Magyarország

2012.06.21. 11:48

Tizenegy évre ítélték az élettársát fagyasztóba záró férfit

Szeged, 2012. június 21., csütörtök (MTI) – Jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a kiskunhalasi férfit, aki bántalmazta, majd egy fagyasztóba zárva próbálta meggyilkolni élettársát.

Szeged, 2012. június 21., csütörtök (MTI) – Jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a kiskunhalasi férfit, aki bántalmazta, majd egy fagyasztóba zárva próbálta meggyilkolni élettársát.

 

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A jelenleg 24 esztendős - korábban lopás miatt már elítélt - Modok Róbert 2007 óta élt együtt a 68 éves férfival, utóbbi kiskunhalasi lakásán. Bár a fiatalabb férfinak másokkal is volt homoszexuális kapcsolata, az élettársak szerették egymást, a sértett "feleségemnek" szólította, becézgette a vádlottat. A sértett azonban a nála lényegesen fiatalabb vádlott érzelmi kisajátítására törekedett, ittasan kötekedővé vált, ilyenkor a két férfi között szóváltások is előfordultak.

2011. május 8-án mindketten otthon voltak, a sértett vendégeikkel borozgatott, a vádlott nem ivott. Délután a vádlott átment az egyik vendéggel egy közeli tanyára, ahol – bár ritkán fogyasztott alkoholt – megivott néhány deci bort. Amikor hazaért, ittassága miatt a sértett felelősségre vonta, ekkor lökdösődni, dulakodni kezdtek, majd a vádlott több mint tízszer fejbe rúgta a földre került idősebb férfit, aki ennek következtében elvesztette az eszméletét.

A sértett elalélt testét a vádlott ezután egy 100x50x60 centiméteres fagyasztóládába gyömöszölte, majd a berendezés tetejére több mint nyolcvankilónyi nehezéket pakolt, hogy az idős férfi ne tudja azt kinyitni. Amikor néhány perc elteltével látta, hogy a sértett nem próbálkozik a szabadulással, elhagyta a házat. Egy kis idő múlva visszatért, és amikor észrevette, hogy a sértettnek sikerült résnyire felnyitnia a láda tetejét, visszacsukta azt, és még egy kiürült gázpalackot is rárakott.

A sértettet végül az ismerősök által értesített rendőrök szabadították ki. A férfi élete csak néhány percen múlott, a teste kezdett kihűlni, a szakértői vélemény szerint legfeljebb fél óra múlva megfulladt volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!