Magyarország

2012.06.24. 09:11

Elkészült Biatorbágy első bölcsődéje

Biatorbágy, 2012. június 24., vasárnap (MTI) - Mintegy 250 millió forintnyi uniós támogatás, illetve jelentős összegű önerő felhasználásával csaknem egy év alatt felépült Biatorbágy első bölcsődéje; az ünnepélyes avatásra vasárnap délelőtt kerül sor - tájékoztatta a Pest megyei város polgármestere az MTI-t.

Biatorbágy, 2012. június 24., vasárnap (MTI) - Mintegy 250 millió forintnyi uniós támogatás, illetve jelentős összegű önerő felhasználásával csaknem egy év alatt felépült Biatorbágy első bölcsődéje; az ünnepélyes avatásra vasárnap délelőtt kerül sor - tájékoztatta a Pest megyei város polgármestere az MTI-t.Tarjáni István (Fidesz) elmondta, hogy a Bia városrészben létesült hatcsoportos, 72 fős Gólyafészek bölcsőde a berendezéssel együtt 384 millió forintba került. Az egyszintes épületben a csoportszobákon kívül főzőkonyhát és több kiszolgálóhelyiséget is kialakítottak, és futotta a pénzből játszóudvarra, bútorokra, eszközökre is. Az új létesítmény - amelyben gyermekfelügyeletet is vállalnak - a 13 ezer lakosú település első bölcsődéje, így nagy segítséget jelent majd az egyre nagyobb számban betelepülő családoknak - tette hozzá a polgármester. Megjegyezte: az intézménybe valószínűleg nem tudnak majd minden jelentkezőt felvenni, ezért a férőhelyek további bővítésére lesz szükség.

A Gólyafészek vasárnapi avatásán a tervek szerint Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára mond ünnepi beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!