Magyarország

2012.06.20. 15:06

A Neo FM szerint a hatóságnak nincs joga felmondani a szerződést

    Budapest, 2012. június 20., szerda (MTI) - A Neo FM rádiót üzemeltető FM1 Zrt. szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának nincs joga felmondani a szerződést a csődvédelem alatt álló társasággal.

 

 

Budapest, 2012. június 20., szerda (MTI) - A Neo FM rádiót üzemeltető FM1 Zrt. szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának nincs joga felmondani a szerződést a csődvédelem alatt álló társasággal.

 

Az NMHH szóvivője a médiatanács szerdai ülését követően jelentette be, hogy a testület felmondta a társaság médiaszolgáltatási szerződését, mivel a mintegy 750 millió forintos kötelezettséget felhalmozó rádió a június 18-i határidőig nem kezdte meg törleszteni tartozását. Kiricsi Karola azt is közölte: a Neo FM harminc napon belül fellebbezhet a hatóság döntése ellen.

A rádió erre reagálva arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ideiglenes fizetési haladék alatt álló vállalat szerződését álláspontjuk szerint a hatóságnak nincs joga felmondani. Közleményük szerint az FM1 Zrt. június 19-étől ideiglenes fizetési haladékot kapott tartozásai rendezésére a bíróságtól, a csődvédelmet kért társaság számára pedig öt napon belül kell kijelölnie vagyonfelügyelőt a bíróságnak.

Mint írják, a hatályos jogszabályok értelmében ideiglenes fizetési haladék vagy csődvédelem alatt "az adóssal kötött szerződéstől nem lehet elállni, vagy azt nem lehet felmondani arra hivatkozással, hogy az adós a fizetési haladék időtartama alatt tartozását nem egyenlíti ki". Tekintettel arra, hogy a fizetési haladék egy nappal korábban már hatályba lépett, az FM1 Zrt. ezért nem tehet mást, mint hogy az ügyet a jogászokra bízza - közölték.

Tájékoztatásuk szerint a társaság - amely hivatalos értesítést a hatóság döntéséről még nem kapott - az ideiglenes fizetési haladék fényében értetlenül áll az előtt, hogy a médiatanács szerdai ülésén a felajánlott 483,9 millió forint értékű értékpapírt nem fogadta el óvadékként, és határozatot fogadott el a műsorszolgáltatási jogosultság visszavonásáról. Ezzel ugyanis megszüntette még a lehetőségét is annak, hogy az FM1 Zrt. eleget tudjon tenni fizetési kötelezettségének.

A társaság a közelmúltban tárgyalt befektetőkkel, mint írják, a tanácskozások azonban a hatóság kommunikációjának hatására megszakadtak, így kevés esélyt látnak arra, hogy a hitelezők a pénzükhöz juthassanak.

Földes Ádám, az FM 1 Zrt. vezérigazgatója hétfőn jelentette be, hogy egy félmilliárd forintos váltót nyújtottak be a hatósághoz, és a társaság célja a rádió további működtetése. A hatóság erre úgy reagált: jogszerűen nem tudja elfogadni a felajánlott értékpapírt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!