Magyarország

2012.05.08. 13:36

DK: az elnöki hivatalig ér az oligarchák és fantomcégek világa

Budapest, 2012. május 8., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az elnöki hivatalig ér "az oligarchák és a fantomcégek világa" - mondta kedden sajtótájékoztatón Vadai Ágnes.

Budapest, 2012. május 8., kedd (MTI) - A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az elnöki hivatalig ér "az oligarchák és a fantomcégek világa" - mondta kedden sajtótájékoztatón Vadai Ágnes.

A DK elnökségi tagja arra szólította fel Áder János megválasztott köztársasági elnököt, a parlamenti beszédében elmondottaknak megfelelően bizonyítsa be, hogy nem az oligarchák és a fantomcégek világát építi, hanem a magyar emberek érdekeit fogja szolgálni államfőként. "A Fidesz által megválasztott elnöknek tisztáznia kell magát" - jelentette ki Vadai Ágnes a hvg.hu keddi írására hivatkozva.

A hírportál azt írta: a Quality Invest Rt.-ben, a Kaya Ibrahimnak "eladott" cégek egyikében volt felügyelőbizottsági (fb) tag az új államfő leendő hivatalvezetője, Haszonicsné Ádám Mária, akit sajtóhírek szerint Áder János már felkért az elnöki hivatal élére.

A cégjegyzékből 1997-ben törölt társaságban a most a fővárosi kormányhivatalt vezető Haszonicsné Ádám Márián kívül Simicska Lajos későbbi APEH-elnök, Varga Tamás, a Fidesz akkori gazdasági igazgatója és Kövér Szilárd, Kövér László házelnök testvére is feladatot látott el. A hírportál írása szerint a Quality Invest egyike volt azoknak a cégeknek, amelyek papíron a mit sem sejtő Kaya Ibrahimhoz kerültek, majd "fantomizálódtak" a kilencvenes évek közepén.

A kormányhivatal-vezető a hvg.hu kérdésére úgy válaszolt: fb-tagságáról 1993 nyarán lemondott, ezután a cég működésével kapcsolatos eseményekkel, a tulajdonosváltással és a cég megszűnésével, nem foglalkozott. A hírportál ugyanakkor azt állítja: az Opten Kft. cégnyilvántartása szerint Haszonicsné Ádám Mária 1997. április 24-ig volt a vállalat felügyelőbizottság tagja, csakúgy mint Such György, a Magyar Rádió későbbi elnöke és Kollár K. Attila, az MDF volt gazdasági igazgatója.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!