Magyarország

2012.04.14. 17:09

A Fidesz tisztázó megbeszélést javasol Török Zsolt, Lendvai Ildikó, Szanyi Tibor és társaik között

Budapest, 2012. április 14., szombat (MTI) - A Fidesz szóvivője pártja nevében azt javasolja a szocialistáknak, hogy tartsanak önelemző, őszinte tisztázó megbeszélést Török Zsolt, Lendvai Ildikó, Szanyi Tibor és társaik között.

Budapest, 2012. április 14., szombat (MTI) - A Fidesz szóvivője pártja nevében azt javasolja a szocialistáknak, hogy tartsanak önelemző, őszinte tisztázó megbeszélést Török Zsolt, Lendvai Ildikó, Szanyi Tibor és társaik között.

Selmeczi Gabriella az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében Török Zsolt sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az MSZP szóvivője azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai csak "bábok" a gazdasági oligarchák kezében.

Selmeczi Gabriella úgy fogalmaz, hogy 2009-ben Lendvai Ildikó elismerte: az MSZP a "hatalombrókerek, listatotózók" pártja. Hozzáteszi: Szanyi Tibor pedig néhány hete vélekedett úgy, hogy a szocialistáknak szakítaniuk kellene Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes örökségével. A kormánypárti politikus felhívja a figyelmet arra, hogy Szanyi Tibor még azt is hozzátette, a mandátumbrókerség megmérgezte a szocialista pártot. "Meg kell szabadulni a neoliberalizmustól, és a távozásuk után is továbbélő gyurcsányizmustól, hagyóizmustól" - idézik az MSZP képviselőjét.

Selmeczi Gabriella közlése szerint nem a Fidesz, hanem Szanyi Tibor mondta azt is, hogy "lenullázták az MSZP értékeit". A Fidesz már csak egyet tehet - írja -, azt javasolja a szocialistáknak, hogy tartsanak önelemző, őszinte tisztázó megbeszélést Török Zsolt, Lendvai Ildikó, Szanyi Tibor és társaik között.

Török Zsolt sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai csak "bábok" a gazdasági oligarchák kezében, "az őket mozgató bábművészek pedig nem mások, mint a Simicska Zrt. és a Nyerges Kft. környékén megtalálható gazdasági-politikai szereplők".

A szocialisták szóvivője, aki sajtótájékoztatóját a Budapesti Bábszínház előtt tartotta, jelezve, hogy az egész orbáni kormányzást csak "bábjátéknak" tartja, azt mondta: "a Simicska-Nyerges-tengely befolyása jól nyomon követhető a többi közt a fejlesztési tárcánál".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!