Magyarország

2012.01.09. 16:15

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. január 9., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. január 9., hétfő (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 

Időjárási helyzet Európában:

 

Nyugat- és Északkelet-Európa fölé anticiklon nyúlik be, ezeken a tájakon csapadék csak elvétve alakul ki. Ugyanakkor Izland fölötti középponttal markáns ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere gyorsan közeledik a kontinens középső része fölé. Útját több helyen kíséri eső, zápor, illetve hózápor. Sekély ciklon alakítja a Fekete-tenger térségének időjárását is. A kontinens nagy részén enyhe az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3, 10 fok között alakul, sőt a Mediterráneumban 11, 18 fokot is mérnek. Ezzel szemben északon, északkeleten napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását kedd estig a fenti frontrendszer alakítja, ezért éjszakától egyre többfelé számíthatunk csapadékra.

 

Várható időjárás kedd estig:

 

Éjszaka megnövekszik a felhőzet. Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól északnyugat felől vékonyodik, csökken a felhőzet. Éjszakától a Tiszántúl északi részének kivételével egyre többfelé várható csapadék: a Nyugat-Dunántúlon eső, másutt kezdetben hó, majd a középső országrészben napközben havas eső, eső is előfordulhat. Délután mind kevesebb helyen valószínű csapadék. Az északi szél a Dunántúlon többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között, a kevésbé felhős, havas tájakon -8 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 4 és 8, másutt 0 és +3 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!