Magyarország

2011.12.11. 11:42

Nagycsaládos katonák gyerekeit köszöntötte Hende Csaba

Budapest (MTI) - Nagycsaládos katonák gyerekeit és a Klauzál Lions Klub által támogatott gyerekeket köszöntötte Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Budapesten.

Budapest (MTI) - Nagycsaládos katonák gyerekeit és a Klauzál Lions Klub által támogatott gyerekeket köszöntötte Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap Budapesten.A miniszter a gyerekekkel közösen gyújtotta meg az adventi koszorú gyertyáját. Hende Csaba az ünnep apropóján a békéről beszélt és arról, hogy az ünnepségen részt vevő gyerekek szülei a hétköznapokban sokszor nagyon veszélyes körülmények között dolgoznak. Kiemelte azt is, hogy az elmúlt napokban Afganisztánban tett látogatást és meggyőződött arról: minden ott szolgáló katona jól van, s becsülettel teljesíti a kötelességét.

Hende Csaba külön köszöntötte az ünnepségen megjelent Lomnici Zoltánt, az Emberi Méltóság Tanácsának elnökét, aki az unokájával ment el a rendezvényre. A magyarországi Klauzál Lions Klub 1989-től működik. A klub a finnországi Kännelmäki Klub támogatásával jött létre. Kezdetektől a látáskárosultak, mozgáskorlátozottak támogatása volt a célja. A karitatív tevékenység mellett pénzgyűjtő akciókat is szerveznek, adományokat osztanak. A vasárnapi rendezvényen színielőadással és ajándékkal kedveskedtek a gyerekeknek.

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!