Magyarország

2011.11.05. 13:11

Költségvetési felügyelőket küld a kormány egyetemekhez, kulturális és egészségügyi intézményekhez

Budapest, 2011. november 5., szombat (MTI) - Költségvetési főfelügyelőt rendelt ki a kormány több felsőoktatási intézményhez, így például azonnali hatállyal a Szegedi Tudományegyetemhez, 2012. január 1-jével pedig a Semmelweis és a Debreceni Egyetemhez.

Budapest, 2011. november 5., szombat (MTI) - Költségvetési főfelügyelőt rendelt ki a kormány több felsőoktatási intézményhez, így például azonnali hatállyal a Szegedi Tudományegyetemhez, 2012. január 1-jével pedig a Semmelweis és a Debreceni Egyetemhez.A Magyar Közlöny szombati számában megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte kormányhatározat szerint ezeken túl azonnali hatállyal költségvetési felügyelő érkezik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemhez, a Szent István Egyetemhez, a Széchenyi István Egyetemhez, a Kaposvári Egyetemhez, a Magyar Nemzeti Galériához, az Iparművészeti Múzeumhoz, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátushoz, valamint a Pesti Magyar Színházhoz.

Ugyancsak költségvetési felügyelőt rendelt ki a kormány - de nem azonnali, hanem 2012. január 1-jei hatállyal - a Mátrai Gyógyintézethez, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézethez, a Balatonfüredi Állami Szívkórházhoz, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézethez, valamint a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalhoz.

A kabinet döntése szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodnia a költségvetési főfelügyelők és felügyelők megbízásáról azzal, hogy - a költségvetési források hatékonyabb felhasználása érdekében - egy főfelügyelőnek vagy felügyelőnek kinevezett kormánytisztviselő egyidejűleg több intézménynél is elláthat felügyeleti tevékenységet.

Az államháztartásról szóló törvény kimondja, hogy a kormány költségvetési főfelügyelőt és felügyelőt rendelhet ki "a központi költségvetési fejezetekhez, a fejezetekhez tartozó költségvetési szervekhez, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjaihoz és az elkülönített állami pénzalapokhoz" azok gazdálkodásának a költségvetés-politikával való összhangja és a takarékos, szabályszerű működése érdekében.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!