Magyarország

2011.10.24. 19:20

Rendőrségi eljárás az Amsterdam Shop ellen Debrecenben

Debrecen - Kábítószerrel való visszaélés gyanúja vetődött fel - bezáratják.

Debrecen - Kábítószerrel való visszaélés gyanúja vetődött fel - bezáratják.

Az elmúlt héten a debreseni rendőrség arról értesítette a Debreceni Polgármesteri Hivatal jegyzőjét, hogy kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt eljárást folytat a Batthyány utcán található Amsterdam Shop üzemeltetője ellen.

– Ilyenkor a jegyző nem a kereskedelemről, hanem a szervezett bűnözésről szóló törvény alapján jár el – tájékoztatta a Naplót dr. Gulyás Tünde, a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának vezetője. Hozzátette: szeptember 8-i határozatában már megtiltotta az említett boltban található darálékok kis kiszerelésű árusítását, mert egyes vizsgálati leírások, illetve a használóktól származó információk szerint azok különböző összetételben tudatmódosító szereket tartalmaztak. E szerek - éppen a tisztázatlan tartalmuk miatt - egyelőre nem szerepelnek a hivatalos tiltó listán.

Úgy tudni, hogy az említett nevű kereskedésekben (a fővárosban is)kisebb tárgyakhoz kapcsolva, fóliába csomagolva árulnak néhány gramm darálékot, amelyeket összefoglaló néven designer drogoknak mondanak. A hírek szerint e boltocskák forgalma különösen élénk pénteken és szombaton éjjel, s a vásárlók zömét tizenéves fiatalok teszik ki. A rendőrség ezt is vizsgálja.

Az említett hatósági értesítés nyomán dr. Gulyás Tünde osztályvezető nem mérlegelhetett, elrendelte az üzlet bezárását. Határozatát a múlt hét végén postázta az üzemeltetőnek, aki azt még valószínűleg nem kapta meg. Amint a polgármesteri hivatalba megérkezik a levél átvételéről szóló igazolás, vagy „a címzett nem kereste” jelzéssel kapja vissza, egyaránt kézbesítettnek kell tekinteni, s számon kérhető az üzlet zárva tartása – mondta. Dr. Gulyás Tünde szerint ez körülbelül 2-3 hetet igényelhet.

HBN


Debrecenben is bezáratta az igazgatási osztály vezetője az Amsterdam Shopot, ahol kábítószertartalmú termékeket árultak ajándéknak álcázva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!