Magyarország

2011.10.01. 10:20

NAV: idén eddig 100 millió forint értékű kábítószerfogás a postákon

Budapest, 2011. október 1., szombat (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén a postai forgalomban már 100 millió forintot meghaladó piaci értékben talált kábítószert.

Budapest, 2011. október 1., szombat (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén a postai forgalomban már 100 millió forintot meghaladó piaci értékben talált kábítószert.A NAV eddig 35 alkalommal, átlagosan hetente egyszer talált kábítószert a postaforgalomban - olvasható az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben. Az összesen 26 kilogrammnyi küldeményben 4 kilogramm volt kokain, 300 gramm heroin, illetve hozzávetőleg 22 kilogramm különböző partidrogok alapanyaga.

Legutóbb a NAV Észak-budapesti Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai egy Kanadából érkező csomagban, családi fényképek mellett, 114 darab fehér tablettát is találtak. Az áruvizsgálatra kiválasztott csomagra a feladó csak annyit írt, hogy abban fényképek vannak, a küldemény felbontása után azonban ismeretlen eredetű, 63 gramm súlyú fehér tabletták kerültek elő.

A helyszíni gyorsteszt azt mutatta ki, hogy a tabletták mindegyike amfetamint tartalmaz. A pénzügyőrök a postai küldeményt lefoglalták és visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek.

Nem csak postaforgalomban, hanem közúton is próbálkoznak a csempészek - olvasható a közleményben. A pénzügyőrök a beregsurányi határátkelőnél is találtak kábítószert. Egy belépésre jelentkező, német rendszámú autót vezető magyar férfi vámvizsgálata során a kábítószer-kereső kutya jelezte, hogy a férfi egyik bőröndjében lévő műanyag dobozban kábítószer van. A flakonban lévő 200 gramm kábítószergyanús anyagról a helyszínen végzett teszt megállapította, hogy amfetamint tartalmaz.

A pénzügyőrök a gyanús anyagot lefoglalták és kábítószerrel visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!