Magyarország

2011.10.17. 15:31

Kábítószer-terjesztőket ítélt el a Debreceni Ítélőtábla

Debrecen, 2011. október 17., hétfő (MTI) - Kábítószer-terjesztő hálózat hat tagjára szabott ki hétfőn jogerősen 5 év 6 hónap és 11 év közötti fegyházbüntetést a Debreceni Ítélőtábla - közölte az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel.

Debrecen, 2011. október 17., hétfő (MTI) - Kábítószer-terjesztő hálózat hat tagjára szabott ki hétfőn jogerősen 5 év 6 hónap és 11 év közötti fegyházbüntetést a Debreceni Ítélőtábla - közölte az intézmény sajtószóvivője az MTI-vel.

Koszta János ismertette: a táblabíróság Kardos Sándor vezette büntetőtanácsa túlzónak ítélte az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét, amelyben a vádlottakra 8 és 13 év közötti fegyházbüntetést szabtak ki.

Az ügy negyedrendű vádlottja, egy holland állampolgár az 1980-as évek közepétől gyakran járt Magyarországra, 2006-ban ismerkedett meg az elsőrendű vádlottal. A két férfi ekkor állapodott meg abban, hogy kábítószer-kereskedelmi tevékenységbe kezdenek. A negyedrendű vádlott - aki 10 év fegyházbüntetést kapott, és 10 évre kiutasították Magyarországról - különböző drogokat hozott be Magyarországra, és átadta őket az elsőrendű vádlottnak, illetve megbízottjának.

A holland férfi a hatodrendű vádlottnak átadta a kannabisz termesztéséhez szükséges anyagokat, technológiai leírásokat, felszereléseket, amelyek a növény nagyobb mennyiségű előállításához szükségesek.

Az ügy harmadrendű vádlottja tolmácsi feladatokat látott el, elvégezte a kannabisz termesztésére vonatkozó technológiai leírás fordítását, illetve közreműködött a virágföld, a szigetelő- és világítóberendezések Magyarországra szállításának megszervezésében.

A vádlottak 2006 novemberétől 2007. február 21-ig az ötödrendű vádlott és házastársa erre kialakított vámospércsi családi házában kannabiszt termesztettek.

A vádlottakat szervezett rendőri akció keretében fogták el Debrecenben, több kilogrammnyi amfetamin, marihuána, hasis és tabletták voltak náluk.

A házkutatásokon a rendőrség 1636 tő, különböző növekedési fázisban lévő kannabiszt, virágföldet, tápoldatot, vegyszereket, fénycsöveket, illetve egyéb, a növények termesztéséhez szükséges eszközöket talált.

Az elsőrendű vádlottat 11 év, a másod- és ötödrendűt 7 év 6 hónap, a hatodrendűt 6 év, míg a harmadrendűt 5 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte a táblabíróság - mondta el Koszta János.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!