Magyarország

2011.09.29. 17:26

Szakszervezeti demonstráció - Pár százan tüntetnek a fővárosi Clark Ádám téren

Budapest, 2011. szeptember 29., csütörtök (MTI) - Pár százan tüntetnek a fővárosi Clark Ádám téren a demokrácia, a munkavállalói és a szociális jogok védelme érdekében.

Budapest, 2011. szeptember 29., csütörtök (MTI) - Pár százan tüntetnek a fővárosi Clark Ádám téren a demokrácia, a munkavállalói és a szociális jogok védelme érdekében.

A csütörtök délután kezdett demonstrációsorozattal elsősorban az új alaptörvény, illetve a munka törvénykönyve ellen, valamint a nyugdíjak és a sztrájkjog védelméért tüntetnek csaknem száz szakszervezet és társadalmi szervezet összefogásával - mondta a demonstráció előtt Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke az MTI-nek.

A demonstráció elején Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke az alagút tetejéről kötélen ereszkedett le a Clark Ádám térre, ezzel szimbolizálva, hogy megkezdődött az úgynevezett partraszállásnapi tüntetéssorozat.

A demonstráción több ellenzéki politikus is magánemberként vett részt. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke az MTI-nek elmondta, hogy az ellenzéki párt szervezett formában nem vesz részt a demonstrációkon, de jelenlétükkel szolidaritást kívánnak vállalni a tüntetőkkel.

Az FRDÉSZ elnöke elmondta, hogy szombati, Parlament előtti tüntetésen sokkal nagyobb tömegre számítanak. Kónya Péter hozzátette: a jövő héttől országszerte félpályás útlezárásokkal kívánnak tiltakozni a kormány politikája ellen. A szakszervezeti vezető tájékoztatása szerint Pécsett már csütörtökön is voltak félpályás útlezárások.

A rendőrség által tudomásul vett szakszervezeti beadvány szerint csütörtökön háromszáz ember demonstrálhat a Clark Ádám tér járdáján, valamint a sikló előtti területen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!