Magyarország

2011.09.19. 11:36

Svéd és norvég valóságshow-t forgatnak a Balaton-felvidéken

Veszprém/Szigliget, 2011. szeptember 19., hétfő (MTI) - Egy hónapon át svéd és norvég valóságshow-t forgatnak a Balaton-felvidéken: a szeptember végéig tartó, Mesterek mestere címet viselő műsor felvételein egykori svéd és norvég élsportolók küzdenek meg egymással.

Veszprém/Szigliget, 2011. szeptember 19., hétfő (MTI) - Egy hónapon át svéd és norvég valóságshow-t forgatnak a Balaton-felvidéken: a szeptember végéig tartó, Mesterek mestere címet viselő műsor felvételein egykori svéd és norvég élsportolók küzdenek meg egymással.

 

Az összesen kilenc-kilenc, egyenként egyórás epizódból álló műsort a svéd SVT-1, illetve a norvég NRK közszolgálati televízió tűzi műsorára, várhatóan magas nézettség mellett.

A Magyar Turizmus Zrt. és a Meter Film and Television AB svéd produkciós iroda együttműködésével a felvételek idejére a szereplők egy hónapra egy Balaton-felvidéki luxusházba költöztek, a forgatás a stábbal együtt több mint száz fő részvételével zajlik szeptember 30-ig - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

A nézők nemcsak a résztvevők mindennapjait kísérhetik figyelemmel, hanem azt is, hogy a sportolók a Balaton körül hogyan versenyeznek egymással. A feladatok hátterét a tópart, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum, illetve a Tihanyi-félsziget adja.

A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint Svédországban adásonként 1,5-2,3 millió nézőt vonz a reality, és Norvégiában is több mint egymillióan követik figyelemmel a műsor egyes részeit. Az adások mellett a napi és a bulvár sajtó is folyamatosan foglalkozik a műsorral és a felvételeknek otthont adó helyszínekkel, így a valóságshow a legszerényebb becslések szerint is 300 millió forintnyi hírértéket generál az országnak - áll a közleményben. A kommüniké arra is kitér, hogy amikor 2009-ben Máltán forgatták az adott évadot, a sorozat adását követően - a rendkívüli érdeklődés miatt - meg kellett duplázni a Máltára irányuló légi járatok számát, és a norvég légitársaság is menetrendszerinti járatot indított a szigetországba.

A következő forgatási nap kedden a szigligeti várban lesz, amelyet erre az időre le kellett zárni a turisták elől - mondta Balassa Balázs polgármester az MTI-nek. Hozzátette: azonnal igent mondtak a Magyar Turizmus Zrt. felkérésére, amelytől a forgalom fellendülését remélik. A különleges szigligeti történelmi helyszínen már a második forgatási napot tartják kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!