Magyarország

2011.09.30. 18:07

Bíróság előtt a darabolós vádlott

Debrecen - R. Zsoltot két idős ember meggyilkolásával vádolja az ügyészség.

Debrecen - R. Zsoltot két idős ember meggyilkolásával vádolja az ügyészség.

A vádirat ismertetésével megkezdődött a „Nyíl utcai darabolós gyilkosságként” elhíresült büntetőper pénteken a megyei bíróságon. A 35 éves vádlottat, R. Zsoltot előre tervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség, így nem túlzás kijelenteni, hogy a férfit tényleges életfogytiglani szabadságvesztés fenyegeti.

Gyakran ivott a pincelakó

Az évek óta munkanélküli, hajléktalanként élő R. Zsolt – a vádirat szerint – 2009-ben költözött Debrecenbe Tatabányáról, hogy itt kezdjen új életet. Munkát azonban nem talált, gyakran ivott, és a játékszenvedélyével sem bírt. Egy Nyíl utcai udvaros ház pincéjében lakott, a helyiséget egyik áldozatától, egy 66 éves férfitől bérelte. Ekkor ismerkedett meg azzal a szintén az udvarban lakó 76 éves nővel is, akit 2010 januárjában – pénz szűkében, két kisebb lopást követően – megfojtott. A vádlott az asszony lakásáról készpénzt és különféle értékeket vitt el, majd a holttestet feldarabolta, és környékbeli kukákban rejtette el. Még ugyanabban a hónapban a főbérlőjével is végzett: a férfit egy vita hevében agyonverte, majd a holttestet a kádban hagyva elhagyta a várost a magyar–német állampolgárságú áldozat autójával. Oroszlányban fogták el a rendőrök.

Novemberben folytatják

A mindössze általános iskolát végzett R. Zsolt korábban részletesen vallott a két emberölésről, de a bíróság előtt csak a férfi agyonverését ismerte el. Védekezése szerint nem állt szándékában megölni a sértettet.

– A vitánk során elborult az agyam, és nem tudtam kontrollálni indulataimat - mondta dr. Nagy Antal bíró kérdésére válaszolva, majd tagadta, hogy rablási szándékkal támadt rá a főbérlőjére, aki egyébként évente csak rövid időre látogatott haza.

Ami az asszony feldarabolását illeti, a vádlott még a rendőrségi kihallgatásai során úgy nyilatkozott: a holttestet a közeli Árpád térre gondolta kihurcolni, ott elkövetett rablógyilkosságnak álcázva a bűncselekményt. Aztán rádöbbent, hogy nem bír el a testtel, ekkor döntött a feldarabolás mellett.

A tárgyalás november végén folytatódik.

HBN


Debrecen, 2011. szeptember 30., péntek (MTI) – Iratismertetéssel és a vádlott meghallgatásával megkezdődött a debreceni “darabolós” gyilkosságként ismertté vált ügy tárgyalása pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon. Ráduly Zsolt Gyula a vád szerint 2010-ben megölt és feldarabolt egy idős asszonyt, majd agyonvert egy idős férfit.

Debrecen – Pénteken bíróság elé áll első fokon az a fiatal férfi, aki két idős embert gyilkolt meg brutális kegyetlenséggel nyereségvágyból Debrecenben a Nyíl utcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!