Magyarország

2011.09.27. 17:56

Alternatív költségvetést készít az MSZP

Budapest, 2011. szeptember 27., kedd (MTI) - Alternatív költségvetési tervet készít az MSZP az év végéig - jelentette be Mesterházy Attila kedden sajtótájékoztatón.

Budapest, 2011. szeptember 27., kedd (MTI) - Alternatív költségvetési tervet készít az MSZP az év végéig - jelentette be Mesterházy Attila kedden sajtótájékoztatón.

A szocialista párt elnök-frakcióvezetője négy elvet nevezett meg, amelyet szem előtt tartanak majd, és amelyekre szerinte a kormánynak is alapoznia kellene a büdzsét. Ezek a következők: a stabilitás, hogy a költségvetés ne gerjessze az inflációt, az igazságosság, hogy a nehéz helyzetűekre ne rakjanak további terheket, a foglalkoztatás bővítése, valamint a gazdasági növekedés előmozdítása.

Hozzátette, eddigi tapasztalataik alapján nem számítanak arra, hogy a kormány figyelembe veszi javaslataikat, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a választóknak és a gazdasági szereplőknek bemutassák, milyen alternatívát kínál az MSZP a kabinet gazdaságpolitikájával szemben. Az utóbbit ugyanis véleménye szerint a kapkodás és a valósággal való hadakozás jellemzi.

Mesterházy Attila azt mondta: a válság miatt a befektetők óvatosabbak, és ezt tetézik a kormány gazdaságpolitikai hibái. Ezért van az, hogy csökken a Magyarországgal szembeni befektetői bizalom, nő az országkockázat, nem bővül a gazdaság és a foglalkoztatás, az exportpiacaink szűkülnek és nincsenek új beruházások - sorolta.

Kifejtette, hogy Magyarország kis, nyitott piacgazdaságként rendkívül kitett a nemzetközi gazdasági folyamatoknak, a kormány mégis "folyamatosan háborúban áll a befektetőkkel, a nemzetközi pénzügyi piacokkal és azok intézményeivel". Szavai szerint ezt a háborút csak elveszíteni lehet, ennek az árát pedig az emberek fizetik meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!