Magyarország

2011.08.24. 16:11

Súlyosan megégett egy idős nő Ádándon

Kaposvár (MTI) - Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy idős nő Ádándon a gáztűzhely belobbanó lángjától szerda délután - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Kaposvár (MTI) - Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy idős nő Ádándon a gáztűzhely belobbanó lángjától szerda délután - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel. Molnár Sándor tájékoztatása szerint a 83 éves nő kinyitotta a gázcsapot, de későn gyújtotta meg a gázpalackról működő, égésbiztosító nélküli tűzhely gázégőjét, és a levegőben felgyülemlett gáz belobbant.

A nő másodfokú égési sérüléseket szenvedett, testfelületének húsz százaléka megégett, mentőhelikopterrel a pécsi kórházba szállították - mondta el az ügyeletes.

Kőhalmi Szilvia, az igazgatóság sajtóreferense az elmondottakat azzal egészítette ki, hogy a helyszínre három tűzoltóautót riasztottak, miután arról kaptak bejelentést, hogy robbanás történt egy családi házban. A kiérkezéskor kiderült, hogy a baleset a lakóépület nyári konyhájában történt - tette hozzá.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!