Magyarország

2011.08.27. 21:25

Megszüntették a pécsi egyetem volt gazdasági főigazgatójának házi őrizetét

Pécs (MTI) - Megszüntették a PTE volt főigazgatójának házi őrizetét pénteken - értesült szombaton a Pécsi Stop.hu hírportál. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben - tudta meg az MTI.

Pécs (MTI) - Megszüntették a PTE volt főigazgatójának házi őrizetét pénteken - értesült szombaton a Pécsi Stop.hu hírportál. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben - tudta meg az MTI.

Az egykori egyetemi vezető egy vesztegetési ügy gyanúsítottja. Az MTI megkeresésére a volt főigazgató nem kívánt a részletekről nyilatkozni.

Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke az MTI-nek szombaton azt mondta: a pécsi egyetem egykori gazdasági vezetője jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alá került, ő azonban kérte minden kényszerintézkedés megszüntetését. A döntés a jövő héten várható - tette hozzá. A Pécsi Ítélőtábla 30 millió forintos óvadék ellenében július végén szüntette meg előzetes letartóztatását, ekkor rendelte el a házi őrizetet. Az óvadékot augusztus elsején fizették ki, a volt igazgatót aznap hazaengedték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tavaly április óta folytat nyomozást a PTE gazdálkodásával összefüggésben bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt. Több mint húsz ember ellen indult eljárás. Az ügyben az egyetem volt gazdasági főigazgatója mellett érintett az intézmény informatikai igazgatója, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója és a PTE három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének több képviselője is. Tavaly június óta tizenegyen kerültek előzetes letartóztatásba, de ma már senki sincs ezen intézkedés hatálya alatt. Az NNI titkos információszerzésen is alapuló feltételezései szerint az egyetemi alkalmazottak különböző beszerzések során pénzért jogtalan előnyhöz juttatták a három vállalkozást.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!