Magyarország

2011.08.22. 11:56

Előzetesben egy több embert bántalmazó hódmezővásárhelyi férfi

Szeged (MTI) - Elrendelte az előzetes letartóztatását a bíróság annak a 18 esztendős hódmezővásárhelyi férfinak, aki több embert is bántalmazott az alföldi városban egy átmulatott éjszaka után - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

Szeged (MTI) - Elrendelte az előzetes letartóztatását a bíróság annak a 18 esztendős hódmezővásárhelyi férfinak, aki több embert is bántalmazott az alföldi városban egy átmulatott éjszaka után - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t. A fiatalember még a múlt héten erősen ittas állapotban minden előzmény nélkül többször arcon ütött egy fiatalt az Andrássy utca egyik szórakozóhelye előtt, majd a sértett barátját is meg akarta verni, de az nem sikerült - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A fiatal tovább fenyegetőzött, majd amikor meglátta, hogy egy társa szóváltásba és verekedésbe keveredett egy férfival, odament és bekapcsolódott a csetepatéba. Az áldozat ütlegeléséhez még egy társuk csatlakozott, így hárman hagyták helyben az akkor már földön fekvő sértettet. A férfi megpróbált elmenekülni, de a három gyanúsított utánament, és egy kapualjban ismét nekiestek, majd áldozatuk földre eső mobiltelefonját eltették - közölte a százados.

 A fiatalember ezután beverte a közeli Patyolat kirakatát, majd bántalmazta a sértett segítségére siető másik két fiatalt is, egyiküket egy padon is átlökte. A lakossági bejelentés után helyszínre érkező járőrőrök mindhárom garázdát elfogták és előállították - tudatta a szóvivő.

 A 18 éves gyanúsított már nem ismeretlen a hatóságok előtt: még fiatalkorúként több rendbeli zsarolás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és csoportos rablás és zsarolás miatt is vádemelést kezdeményeztek ellene. Kihallgatását követően a rendőrség  őrizetbe vette, a bíróság pedig az ügyészség indítványára elrendelte előzetes letartóztatását. Az ügyben a három férfi ellen csoportosan elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés, kifosztás és rongálás miatt indult büntetőeljárás.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!