Magyarország

2011.08.30. 13:43

Devizahiteleseket falura?

Hajdú-Bihar - A hajdú-bihari pogármesterek szimpatizálnak az ötlettel, de azért vannak fenntartásaik.

Hajdú-Bihar - A hajdú-bihari pogármesterek szimpatizálnak az ötlettel, de azért vannak fenntartásaik.

"Azzal egyet tudnék érteni, hogy az állam vásárolja meg a bajba került devizahiteleseknek a vidéki kistelepüléseken üresen álló családi házakat, ha egyébként az önkormányzatok dönthetnék el, hogy az érintettek közül kik foglalhatják el ezeket a hajlékokat. Hiszen olyan családok jelenleg is élnek a faluban, akik csak a gondjaink számát szaporítják" - mondta el Orvos Mihály bagaméri polgármester annak kapcsán, hogy egy somogy megyei kollégája felvetette: az ócsai lakópark helyett inkább a kiöregedőben lévő vidéki kistelepülésekre kellene az államnak a bajba került devizahiteles családokat költöztetni.

Az utca embere már kevésbé megengedő, amikor ez a téma szóba kerül. Az 50-es éveiben járó Lajos nyíltan meg is mondta: A tősgyökeres bagamériaknak sincs elég kenyérkereseti lehetősége, és akkor még a mások gondját is a nyakunkba vegyük?!

Megyei körképünkből kiderül, hogy egy-két millió forintért megvehető, és némi felújítás után beköltözhető porták szinte minden faluban vannak, amiből viszont sehol nincs elég, az a munkahely.

HBN-PA


Hajdú-Bihar - Az elöregedő kistelepüléseken szívesen látnák a tisztességes életet élő devizahiteleseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!