Magyarország

2011.08.05. 14:24

Augusztusi csillaghullás a Strandok éjszakáján

Idén az ország 28 fürdője és strandja várja a látogatókat augusztus 12-én a strandok éjszakáján olcsóbb jegyárakkal és ha szerencsénk van a Perseida meteorrajjal, ugyanis ilyenkor érkezik a leglátványosabb égi jelenség, a nagy augusztusi csillaghullás is.

Idén az ország 28 fürdője és strandja várja a látogatókat augusztus 12-én a strandok éjszakáján olcsóbb jegyárakkal és ha szerencsénk van a Perseida meteorrajjal, ugyanis ilyenkor érkezik a leglátványosabb égi jelenség, a nagy augusztusi csillaghullás is.Legalább 120-150 ezer embert mozgat majd meg idén a Strandok éjszakája program, amelyet a Magyar Fürdőszövetség évről évre azért rendez meg, hogy népszerűsítsék a magyar fürdőkultúrát. Idén az ország 28 nagy múltú fürdője és strandja várja a látogatókat augusztus 12-én este is. - közölte Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

Ekkor várható a nagy augusztusi csillaghullás, a Perseida meteorraj

A fürdőzést népszerűsítő rendezvényt azért éppen augusztus 12-én, pénteken tartják, mert ennek a napnak a környékén látható az egyik leglátványosabb égi jelenség, a nagy augusztusi csillaghullás, a Perseida meteorraj.

Az ország több fürdője ezen a napon zenés- programokkal várja a látogatókat. Mások viszont csillagászati témák iránt érdeklődők igényeit próbálják majd kielégíteni. Jó példa erre a Martfű Termál SPA, ahol ezen a napon csillagászati bemutatót tartanak, a harkányi gyógyfürdőben is szakmai segítséget adnak ahhoz, ha valaki a medencéből szeretné figyelni a meteorokat, a szegedi Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdőben is csillagjósok segítségével kutathatják a jövőt. A fővárosi Aquaworldben pedig éjszakai szauna szeánszokat tartanak.

Az ország több fürdője 10-50 százalékkal olcsóbban adja majd ezen a napon a fürdőjegyeket, az egyetlen fürdő, ahol ezen a napon drágábban is vásárolhatunk jegyeket a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő lesz, ahol ezt az estét megpróbálják jótékony célokra felhasználni. Akik támogatni szeretnék azokat a családokat, akik idén nem tudnak elmenni nyaralni, megvásárolhatják a 100-500 Ft-tal drágább belépőket is, amelyeket a fürdő jótékony célra fordít.

Mint ismert: az Európai Bizottság egyik friss kutatása szerint: magyar lakosság 47 százaléka nem tervezi, hogy nyaralni megy idén, ezzel a magyarok vezetik azt a listát, ahol a legtöbben vannak azok, akik nem tudják kipihenni egy vakáció alatt fáradalmaikat. Vancsura Miklós szerint ezeknek az embereknek, családoknak segíteni kell, hogy lehetőséget kapjanak a rekreációra. Ezért a sárvári fürdője azt tervezi, hogy Strandok éjszakája jegybevételeiből azoknak biztosít majd sárvári kirándulásii lehetőséget akiknek pénztárcája már nem bír el egy két-három napos nyaralást sem.

Csatlakozott fürdők listája

 

* Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt

* Kehida Termál Gyógy és Élményfürdő

* Miskolci Turisztikai Kft. Barlangfürdő, Miskolc Tapolca

* Ceglédi Termálfürdő Kft. Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidő Központ

* Szegedi Sport és Fürdők Kft. Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő

* Aquaworld Élményfürdő Budapest

* Leányfalu Termálfürdő Kft.

* Komthermal Kft. – Komáromi Gyógyfürdő

* Püspökladányi Gyógyfürdő Kft.

* Harkányi Gyógyfürdő Zrt

* Gyomaendrődi Liget Fürdő Kft.

* Ligetfürdő Kft. Szeged

* Saliris Resort Spa Egerszalók – Szalók Holding Zrt.

* Büki Gyógyfürdő Zrt. Bükfürdő

* Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

* Eger Termál Kft. Egri Termálfürdő

* Esztergomi Fürdő Zrt. Aquasziget Esztergomi Élményfürdő

* Városi Gyógy- és Strandfürdő Csongrád

* Községi Önkormányzat Fürdő és Gyógyászati Központ Cserkeszőlő

* Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Palatinus Strandfürdő

* Tatai Fényes Fürdő Kft.

* Gránit Gyógyfürdő Zrt. Zalakaros

* Martfű Termál SPA

* Hírös Sport Nonprofit Kft. Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

* Gyöngyösi Sportfólió Kft.

* Tisza-Parti Termálfürdő Tiszakécske

* Aquacity Vizicsúszda és Élménypark Zalaegerszeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!